Pitbull börjar skälla och rusar mot grannens dörr, då hör ägaren desperata rop på hjälp

Pitbull-hundar har tråkigt nog inte det bästa ryktet bland allmänheten. Många anser att dem är oförutsägbara och aggressiva, men om man någon gång träffat på en pitbull vet i alla fall jag att de är minst lika kärleksfulla och beskyddande som vilken hund som helst.

Pitbullen Simba var just en sådan, som inte var särskilt uppskattad av sin granne. Kvinnan som bodde granne med hunden var rätt för honom, men en dag skulle allting förändras.

Simba, som bor i Sverige, började en dag skälla högt mot grannens dörr till ägaren Arjanit Mehanas stora förvåning. Men några sekunder senare hörde han konstiga ljud från grannen och valde att agera.

Pitbullen Simba är som vilken fin hund som helst. Han är en vänlig jycke som älskar att leka och mysa med människor, men tyvärr tycker många att han är läskig på grund av att han just är en pitbull.

Men för inte så länge sen skulle Simba visa att alla haft fel.

Kallades ”dålig ras” av grannen

Simba bor tillsammans med sin ägare Arjanit Mehana i Skara. Trots att han som tidigare nämnt är en väldigt snäll hund var det flera i bostadshuset som var rädda för honom, bland annat en äldre kvinna som bodde en trappa ner.

– Han försökte alltid hälsa på henne men hon kallade honom elak och tittade på honom med rädsla. Hon gillade honom aldrig för att han var en ”dålig” ras, säger Arjanit till The Dodo.

https://www.instagram.com/p/B455JUApDX9/

Simba var allt en snäll hund men grannen ville inte ha någonting med honom att göra. Men som många vet ger hundar inte upp om vänskapsrelationer i första taget.
Kort därefter skulle nämligen Simba visa hur snäll han var på det allra finaste sättet.

Hörde konstiga ljud från grannen

Arjanit och Simba hade varit ute på en av många sina vanliga promenader när de gick förbi grannens dörr i trapphuset. Simba började plötsligt skälla och bete sig väldigt konstigt.

Hunden stannade vid grannens dörr en trappa ner och började skälla och göra utfall mot dörren. Trots att Arjanit försökte dra hunden därifrån rörde sig Simba inte ur fläcken.

Till slut fick Arjanit nog. Han gick fram till hunden och tog upp honom i famnen. Men det var då han hörde någonting från andra sidan dörren.

– Jag hörde en svag röst på hjälp. Hon sa ”snälla gå inte”, berättar Arjanit.

Arjanit öppnade dörren som var olåst och fick syn på kvinnan. Hon hade kollapsat och låg på golvet.

Kollapsade på golvet

Det visade sig att den äldre kvinnan hade brutit höften och varit i sin lägenhet i två dagar, utan att någon hört henne.
Kvinnan kunde inte röra sig – och hennes liv kunde ha varit i fara.

https://www.instagram.com/p/B3RTLXzC1Ux/

Simba hade insett att någonting inte stod rätt till och agerat – och tur var det.

Arjanit ringde efter en ambulans som kom och hämtade kvinnan. Ägaren och Simba stannade med henne tills bilen kom. Hon var räddad!

Simba räddade kvinnan

I det ögonblicket förändrades allt. Det visade sig visst att hunden hade ett större hjärta än vad den äldre kvinnan trott.

– Hon sa ”tack för att ni hörde mig”. Jag trodde att hon pratade med mig först, men sen sa hon ”nej inte du, den snälla hunden”, berättar Arjanit för The Dodo.

Grannen ska enligt The Dodo fortfarande vara på sjukhuset, men det har inte förändrat alla grannars syn på Simba. De har gett honom mängder av leksaker och godisbitar som tack för hans heroiska insats.

https://www.instagram.com/p/B30DfgIBDuw/

Förhoppningsvis kommer Simbas agerande få andra människor att se att pitbull-hundar är snällare än många tror.

Hyllas som en hjälte

Oavsett vad människor tycker om pitbullhundar vill vi hylla den fantastiska hunden Simba för sitt underbara agerande för den äldre kvinnan.

Simba är en sann hjältehund som förtjänar att hyllas.

Om du också tycker hundar är fantastiska djur, dela vidare artikeln!