Passagerare skäller ut blind kvinna för att hunden är med på bussen – anledningen får mig att koka

22-åriga och blinda Megan Taylor blev, på ett oförskämt sätt, tillsagd att gå av bussen av en passagerare, enligt Daily mail.
Anledningen var att hennes ledhund var svart – en oskyldig hund vid namn Rowley.

Foto: Shutterstock (Genrebild, personen på bilden är inte densamma som i artikeln.)

Det var på en buss i St. Helens, Liverpool i England den 7 januari 2019, som Megan Taylor åkte med sin ledhund Rowley när en passagerare oprovocerat började skälla på henne och hennes ledhund, enligt Daily mail.

Megan Taylor förlorade sin syn när hon var 15

Megan Taylor fick en huvudskada vid 15-års ålder som gjorde henne blind. Hon har även förlorat en del hörsel och balans och har lätt för att svimma.

Led- och assistenthunden Rowley, en två-årig labrador, hjälper därför Megan med vardagen.

Hunden Rowley vill bara väl

Bland annat plockar han upp saker åt henne och klär av henne. Han tar till och med ut tvätten ur tvättmaskinen och leder henne i lokaltrafiken. En riktigt hjälpsam och kärleksfull vän som bara vill sin matte väl.

Passageraren blir arg: ”Ta ut den jävla hunden”

Men under den här bussturen är Megan och Rowley oönskade resenärer. Den oförskämda passageraren, en kvinna, ska ha sagt åt Megan Taylor att ”ta ut den jävla hunden från bussen” eftersom att den var svart, enligt Daily mail.

Kvinnan ska ha menat att hunden inte kunde ha varit en riktig ledhund eftersom labradorer inte kunde vara svarta. Hon ska ha sagt att ”ledhundar är gula labradorer och din hund är svart”.

Den stackars hunden som bara ville sin matte väl blev alltså häcklad utan någon som helst anledning. Stackars hund – och stackars matte!

Gick inte att prata vett i kvinnan

”Jag försökte förklara för henne att led- och assistenthundar kan ha vilken färg som helst och behöver inte vara labradorer, även om Rowley är det. Hon sa att jag hade fel”, sa Megan Taylor.

Någonstans här upptäckte Megan att det inte gick att diskutera med kvinnan, som var säker på sin sak, och försökte ignorera henne.

”Jag bestämde mig för att jag inte kunde säga så mycket mer än så här för att lära kvinnan och att det inte var värt min tid. Jag valde att ignorera henne i stället medan hon fortsatte att prata massa nonsens”, sa Megan Taylor.

Megan har blivit spottad på – på grund av sitt handikapp

Men Megan berättar att hon blir hackad på konstant i lokaltrafiken när hon och Rowley är ute.

– Vid andra tillfällen har jag blivit spottad och trampad på, undanknuffad och anklagad för att vara ”en ytterligare full tonåring” när jag förlorar min balans på grund av mitt hjärttillstånd och neurologiska diagnos. Jag försöker att vara positiv och inte låta sådana här incidenter trycka ned mig – jag skäms inte för mitt handikapp, sa Megan till The Liverpool Echo

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=i33PmthkxeE” aspect_ratio=”16:9″ /]

Vilka oförskämda människor. Sprid gärna vidare för att visa att du står bakom Megan och Rowley!