Övergiven valp lever i skolåda – när djurhjältarna lyfter upp henne upptäcktes fasansfulla sanningen

Övergiven valp lever i skolåda – när djurhjältarna lyfter upp henne upptäcktes fasansfulla sanningen

Det gör alltid så ont att se övergivna hundar på gatorna och speciellt när det handlar om valpar. Den här historien om den stackars blandras chihuahua-valpen berörde mig verkligen djupt.

Den vettskrämda och helt övergivna chihuahuan hade bosatt sig i en liten skolåda utanför ett hus. Det var så nära ett eget hem valpen kunde komma och där kände hon sig säker. Husägarna noterade givetvis detta och började mata henne varje dag så att hon kunde överleva.

Detta pågick i flera veckor och till slut kontaktades två olika djurhem för att få svaret. Vad gjorde hunden där helt ensam? Varför hade någon övergivit den?

Youtube/ Hope for Paws

Eldad Hagar och Loreta Frankonyte från de lokala djurrättsorganisationerna tog sig an ärendet och började undersöka. När de kom till platsen och lyfte upp den vettskrämda och regntunga valpen från den lilla skolådan upptäckte de att hon saknade ett helt ben. Hunden var vid det här tillfället mycket svag och saknade kraft att röra sig.

Youtube/ Hope for Paws

Djurhjältarna bar hunden in i bilen och åkte iväg till veterinären för att göra en ordentlig undersökning. Princess, som hon döptes till, hade pälsen full av loppor och var mycket smutsig.  Hon fick omedelbart hoppa in i badet för att bli ren och fin.

Youtube/Hope for Paws

Veterinären insåg att det var något fel med hunden – inte bara det att hon saknade ett ben. Det visade sig att Princess led av allvarlig blodbrist. Läget var akut och Princess var i behov av en intensiv behandling. Det fick hon också.

Efter flera veckor hos veterinären och en lång behandling började Princess så sakteliga bli allt bättre. Allt eftersom hade hon fått tillbaka livsgnistan igen! Och till slut blev hon helt frisk!

Youtube/ Hope for Paws

Tyvärr är det alltför vanligt att hundar överges på detta sätt. I det här fallet vet vi inte varför Princess dumpades på gatan. Men vi kan bara konstatera att människor som utsätter sina hundar för detta ALDRIG förtjänar att ha hund. Som tur är finns det djurhjältar som Eldad och Loreta som gör fantastiska insatser för djuren. De förtjänar att hyllas!

Youtube/ Hope for Paws

Nu är i alla fall Princess i trygga händer och det är allt som betyder något. Låt oss hoppas att hon hamnar i ett hem som verkligen tar hand om henne. 

GILLA och DELA för att hylla djurvännerna som räddade Chihauhan!

Se Princess förvandling efter att ha dumpats på gatan.