Oväntade vänskapen som får våra hjärtan att smälta – tigerunge och valp blir bästa vänner

Stora delar av vår värld präglas av mångfald. Mångfald är det som gör vår värld intressant med alla dess olika variationer och det är även naturens största styrka.

Naturen kan ofta förvåna oss med sin mångfald, likaså de många olika fallen av vänskap som lyser upp vår syn på världen.

Vi kanske är vana att se två djur från samma art tillsammans, som visar varandra sin kärlek och tillgivenhet. Men berättelsen om den bengaliska tigerungen Hunter och den tyska pointervalpen Chelsea är nog en av de mest kärleksfulla banden jag någonsin sett.

Chelsea och Hunter. Bildkälla: Facebook

Trots att de är väldigt olika, är de bästa vänner. De bor för närvarande i ett djurskyddsområde i Pretoria i Sydafrika och tas om hand av 22-åriga Anthea Michaletos.

Avvisad av sin mamma

Tigern Hunter föddes i ett djurskydd i närheten av Pretoria, men han var tvungen att skiljas från sin mamma då hon visade ett aggressivt beteende mot honom strax efter hans födsel.

Det var så Hunter och Chelseas vägar korsades och sedan deras första möte har de varit oskiljaktiga.

Chelsea är bara tre veckor äldre än sin vän Hunter. Bildkälla: YoutubeBarcroft TV

– På morgnarna när jag tar ut Chelsea springer hon till buren för att hälsa på honom. Det är mycket brottning och Chelsea knuffar honom och sedan hoppar Hunter på henne, säger Anthea Michaletos, enligt sajten Healthy Food House och fortsätter:

– Det är viktigt för honom att ha en fyrbent vän för då kan han leka på samma sätt som han skulle gjort med en kullkamrat. Hunter var den enda ungen i sin kull så det är viktigt för honom att ha en kompanjon.

Hunter är en bengalisk tiger. Bildkälla: YoutubeBarcroft TV

Måste separeras

Eftersom tigern och hunden är unga kan de än så länge både leka och brottas med varandra.
Men Hunter är ett rovdjur vars storlek kommer att fördubblas mer än en gång. Så när han blir sex månader måste djuren leva åtskilda för att Hunter inte ska skada kunna skada Chelsea.

Anthea Michaletos tror att sex månaders tid räcker för djuren att njuta av sin vänskap, sedan finns risken att det kan bli för aggressivt.

https://www.youtube.com/watch?v=jVOTo18R8_A

Dela om de här oväntade bästisarna också får ditt hjärta att smälta. <3 <3 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.