Om ditt djur gör detta tecken – slå genast larm!

Om ditt djur gör detta – slå genast larm

En liten valp omhändertogs på en motorväg och flyttades till ett djurhem för hundar, enligt Paw my Gosh.

Men väl på hemmet låg valpen i flera dagar och bara stirrade in i väggen.

Man förstod direkt att något fruktansvärt hade hänt.

 

 

Räddningsgruppen ”Diasozo Animal Rescue Team” omhändertog en valp som heter Marley vid en motorväg. Han var otroligt rädd och ville inte ta kontakt med några människor, enligt Paw my Gosh.

Fast besluten att få Marley på fötter igen

Men räddningsgruppen var fast beslutna om att de skulle ändra på Marleys beteende och hjälpa honom att leva sitt bästa liv – trots att han bet alla som kom nära honom.

Väl på djurhemmet fick Marley mat, vatten och sovplats. Men det enda han gjorde var att stirra in i väggen. Ingen människa kunde röra vid honom utan att bli biten.

Marley stirrar in i väggen. Foto: Youtube

Hittades bredvid sin mammas kvarlevor

Troligen hade Marley drabbats av en traumatisk upplevelse. Det vanligaste hundar gör när de är rädda eller har blivit utsatta är nämligen att kura ihop sig i ett hörn, precis som Marley hade gjort.

Han hittades nämligen bredvid sin mammas kvarlevor vid motorvägen. Han vägrade att lämna hennes sida. Hon tros ha gått bort ett par dagar innan räddningsgruppen hittade Marley, enligt Paw my Gosh. Och på platsen fanns bara skelett och slamsor kvar av den stackars hundmamman.

Foto: Youtube

Tecknet du måste veta om

Det finns ingen information som styrker att Marleys fall var på grund av en traumatisk upplevelse. Med med tanke på hur skräckslagen han var, var det troligtvis därför som han kurade ihop sig i ett hörn på hemmet och visade att han inte ville bli störd. Detta är nämligen ett tecken som hundar gör när de upplevt något hemskt, enligt Expressen. Det är även skillnad på en rädd hund som ligger längs marken och en vettskrämd hund med dåligt psykiskt mående som kurar in sig i ett vägghörn.

Det bästa man kan göra i en sådan här situation är att prata med hunden och sträcka fram en hand (eventuellt bjuda på godis) – men låt den komma till dig, precis som när man tränar sina valpar, enligt sajten Härliga hund.

Blev frisk och fick en ny pappa

Djurhemmet satte genast igång med att arbeta med Marley. Han togs till en fosterpappa som tränade honom. Marley började efter ett tag att lita på sin fosterpappa och blev allt duktigare på att lyssna på honom. Det psykiska måendet började sakta att tyna bort och till slut blev Marley redo att adopteras.

Marley leker med sin nya pappa. Foto: Youtube

Marley flyttade in hos sin nya pappa och knöt ett starkt band till honom efter sin egen mammas bortgång, enligt Paw my Gosh.

Se klippet på hela Marleys resa:

Tack och lov att Marley togs så väl om hand! Sprid gärna detta vidare för att uppmärksamma andra om tecknet och hur man ska agera när hundar kurar ihop sig i ett vägghörn.