Okänd kvinna gömmer bomb i klänningen på bröllopet, då offrar hunden sig själv för att rädda gästerna

Okänd kvinna gömmer bomb i klänningen på bröllopet, då offrar hunden sig själv för att rädda gästerna

De kanske krafsar frenetiskt mot dörren, skäller och ylar oavbrutet eller kommer och drar i matte och husse. Många gånger när hundar beter sig så där märkligt finns det en anledning bakom – och visst finns det fog för teorin att hundar kan känna på sig när något är fel.

Om inte annat så är den här historien ett utmärkt bevis på just det. Under ett bröllop i Nigeria anade ingen av gästerna oråd… förutom just en hund, som nu hyllas som en hjälte.

Det var förra våren som en stor grupp människor hade samlats för ett bröllop i Belbelo, Nigeria.

De flesta av byborna var på plats, det firades och festades som sig bör… men vad ingen anade var att de svävade i livsfara.

Mitt i alla festligheter närmade sig nämligen en ung kvinna. Under sin klänning hade hon gömt en bomb – och nu planerade hon att detonera sina sprängämnen mitt i folksamlingen.

Bildkälla: Shutterstock. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Men en hund, som tros ha tillhört en av gästerna, insåg snabbt att något var väldigt fel.

Den fyrbenta hjälten rusade därför i full fart mot kvinnan – och attackerade henne.

– Det här tvingade den misstänkta att detonera sina sprängmedel, samtidigt som hon kämpade för att vrida sig ur hundens klor och käke, säger polisens talesperson Victor Isuku till Telegraph.

Bildkälla: Shutterstock. Bilden har ingenting med händelsen att göra.

Istället för den stora förödelse som hade väntat om bombbältet detonerat i folksamlingen, utlöstes alltså sprängladdningen där och då.

Såväl kvinnan som hunden dog – men tack vare det modiga ingripandet klarade sig alla bröllopsgäster oskadda.

Nu hyllas hunden som en hjälte, och byborna är evigt tacksamma för att den fyrbenta vännen offrade sig själv för att rädda deras liv.

Hunden är människans bästa vän, vilket den här historien visar med full kraft.

Nu tycker jag vi hjälps åt att dela vidare, för att hedra minnet av denna otroliga hjältehund som offrade sig själv och hindrade förödelsen!