Mormor går in på hundhem och ber om den äldsta och sjukaste hunden – titta nu vem hon kommer ut med

Mormorn gick in på hundhemmet för att adoptera en ny livskompanjon. 

Väl på plats frågade hon efter den äldsta hunden och speciellt den som ingen annan ville ha.

Titta bara vem hon kom ut med.

72-åriga mormorn Melani Andrews från Galt, Kalifornien, hade precis blivit änka efter att ha förlorat sin man. Kort efter mannens bortgång gick även deras hund bort.

Blev änka och kände ensamhet

Melani lämnades uppgiven och kände en enorm saknad och ensamhet. Då började barnbarnen att tjata på sin mormor att hon behövde någon – inte nödvändigtvis en ny man. Men någon att umgås med om dagarna och barnbarnen föreslog en ny hund.

”Jag var nere och kände mig lite deprimerad. Mina barnbarn kom över till mig en kväll och sa: Mormor, du behöver någon som kan hålla dig sällskap. Du kan inte bara sitta här ensam,” säger hon till The Dodo.

Vill ha hunden ingen annan vill ha

Trots att Melani inte trodde att någon kunde ersätta deras förra hund, gick hon slutligen till ett hundstall och var redo att adoptera. Men hon ville ta någon som ingen annan ville ha.

”Den här vänliga kvinnan kom in till vårt djurcenter och frågade efter den äldste och svåraste hunden att adoptera,” skriver djurcentret på sin Facebooksida.

12-åringen hade cancer och hudsjukdom

Väl där inne träffade Melani en 12-årig terrier som hette Jake. Han var pensionär precis som Melani och hade svåra hudproblem och även cancer. Han levde på lånad tid och hade bott på hemmet under väldigt lång tid.

Ylade av förtjusning

Det var också som att Jake förstod att Melani var där för honom. Han ylade och sprang fram till henne, medan de andra hundarna knappt rörde en fena.

Melani bestämde sig direkt:

”Det ser ut som att han vill gå, så jag tar med honom hem”, säger hon till The Dodo.

This kind woman walked into our shelter and asked who the oldest, hardest to adopt dog was. So we introduced her to…

Posted by Front Street Animal Shelter – City of Sacramento on Friday, August 11, 2017

Personalen blev överlyckliga över att någon ville adoptera Jake, men också ledsna över att han varit där längst tid tillsammans med dem. Djurhemmet gav Jake mat, vänner och sovplats. Men det var aldrig något riktigt hem för en hund.

”Vi ska göra den här tiden så bra som vi bara kan”

Personalen tvingades även berätta för Melani att Jake var döv och nästan helt blind. Det är ytterligare två grejer som gjort att andra kanske valt att inte adoptera Jake.

Men Melani ville ge Jake all sin kärlek de sista månaderna han hade kvar att leva. Så hon tog hem honom och levde sitt bästa liv tillsammans med den gamla terriern.

”Jag tänkte, ”vi ska göra den här tiden så bra som vi bara kan””, sa Melani till The Dodo.

This is my “Jake”!

Posted by Melani Clifford-Andrews on Thursday, November 2, 2017

Sorgligt nog, gick Jake bort till slut, men hans sista tid i livet blev helt fantastisk tack vare den här vänliga mormorn och de två tillsammans tog till vara på varenda minut.

Vilken fantastisk människa! Sprid gärna detta vidare för att hylla mormorn och hennes hjärta av guld.