Matte ser hunden putta på en övergiven låda – öppnar och inser att vovven är en stor hjälte

Man pratar ofta om modersinstinkter, hur kvinnor både hos människor och i djurriket delar ett naturligt beteende- och reaktionsmönster för att ta hand om sitt eller sina barn.

VI har sett mängder av exempel på hur människor adopterar eller tar hand om andras barn. Men det sker faktiskt även i djurriket.

Hunden Aragon hittade nämligen en konstig låda ute på en promenad. Det skulle visa sig rädda liv och – utöka familjen.

Hunden Aragon bor med sin matte Valia Orphanidou i Grekland. De var ofta ute på promenader, vilket han älskar, men den här gången skulle det visa sig förändra livet.

Hittade övergiven kartong på gatan

Aragon är själv adopterad från ett lokalt djurcenter vid namn SCARS och Valia jobbar som volontär på centret. Hon träffar många djur som behöver nya hem eller rehabiliterar sig där, men nu var det även Aragons tur att få träffa på några djur som behövde hjälp.

hund med låda
Bildkälla: Youtube/The Orphan Pet

Men jycken skulle inte bara göra en viktig upptäckt, utan även bli fosterpappa.

Upptäckte kull med kattungar

I bergen nära Aten finns det många rovdjur, bland annat rävar.

Det är inte ovanligt att Aragon och Valia hittar tomma lådor som någon verkar ha ställt ut med djur som de inte längre vill ha, något som tyder på att rovdjuren redan varit där och festat, förklarar djurcentret SCARS enligt Animal Channel.

Den här gången var det däremot annorlunda. Valia hade med sig en kamera ut när hon och Aragon gick en promenad när han plötsligt gick fram och nosade på en låda. Han stannade till och Valia insåg att det var någonting speciellt med den där lådan.

hund och kattungar
Bildkälla: Youtube/The Orphan Pet

Och när hon öppnade den stod det klart att Aragon hade rätt. I lådan satt en hel kull med svartvita kattungar, rädda och övergivna.

Blev fosterpappa

Valia visste vad hon behövde göra. Hon kunde inte bara lämna de små djuren på gatan utan valde att ta hem dem till sig och Aragon. Och precis som du tror kunde inte jycken varit snällare.

kattungar
Bildkälla: Youtube/The Orphan Pet

Aragon luktade försiktigt på de små kattungarna och visade att han inte var farlig. Han ville bara hjälpa till och få de små sötnosarna att känna sig säkra.

Valia berättar för Animal Channel att Aragon varit en fantastisk fosterpappa från dag ett. Han försöker vara nära kattungarna så mycket han kan och försöker till och med lära dem gå ordentligt.
Han puttar på deras små kroppar bakifrån eller låter de vila på hans tassar.

Hjältehunden Aragon

Kattungarna verkar också tycka om Aragon.

katt och hund
Bildkälla: Youtube/The Orphan Pet

De ligger gärna nära honom och gosar, precis som de skulle få göra med sin riktiga mamma.

Kattungarna mådde förhållandevis bra och är nu redo att bli adopterade. Men hade det inte varit för Aragon är det säkert att säga att de inte haft någon framtid och kanske inte ens överlevt..

Aragon är verkligen en riktig hjältehund. Förutom att ta hand om de små kattungarna på ett sånt fint sätt tycker jag att han är ett bevis på att vi alla kan ta hand om och värna om varandra, oavsett hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån.

Snälla, dela vidare artikeln till dina vänner på Facebook för att hylla Aragon!