Mannen hittar övergiven och rädd hund 100 meter ner i bergsspricka – genomför en fantastisk räddningsaktion

Mannen hittar övergiven och rädd hund 100 meter ner i bergsspricka – genomför en fantastisk räddningsaktion

När man är ute i naturen kan man göra väldigt många upptäckter. För Zak Anderegg var den här utflykten i en bergskedja något utöver det vanliga.

Delvis så klart för naturupplevelsen – men också på grund av vad han hittade hundra meter ner i berget. Han kunde förmodligen inte tro sina ögon när han hittade den där herrelösa hunden, som låg därnere på bergets botten, 100 meter ner.

Foto: Youtube

Zak, som filmade hela sin naturupplevelse med hjälp av en kamera, blev så klart mycket upprörd när han hittade hunden. Han förstod nämligen att någon hade övergett den stackars fyrfota varelsen därnere, detta eftersom han hade några tallrikar bredvid sig med lite mat på.

Eftersom han inte hade tillräckligt med saker med sig så var han tvungen att ta sig upp från bergskedjan igen men så snart han hade hittat rep och annat så kastade han sig ner i ruinen igen.

Och Zak visste förstås vad han skulle göra. Han vann hundens förtroende, och kunde hissa upp honom och ta honom till säkerhet. Vovven var i mycket dåligt skick och fick undersökas av veterinär. Men tillslut blev allting bra för den stackars fyrfota vännen.

Se hela den fantastiska räddningsaktionen i videoklippet nedan.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla denna djurhjälte!

TV: Valp hittad i plastpåse