Mannen dör efter att ha förlorat sin älskade fyrfotade vän sedan 14 år

Våra fyrbenta vänner kan vara tröst för oss på så många sätt. För äldre kan de erbjuda sällskap, motion och ibland till och med hålla oss igång.

För den 80-årige Ken Pendagraft erbjöd hans hund sen 14 år honom en anledning att gå ut varje dag och ta honom en promenad, för att inte tala om kamratskap och villkorslös kärlek.

Men när Ken hittades orolig med en mycket sjuk hund, samlades grannarna för att hjälpa till.

Vad som hände efter detta visar hur pass nära vi är våra husdjur – och hur mycket vi behöver dem.

Doggies.care.com

Ken bodde i ett villavagnssamhälle – som är vanligt i USA – i Hemet, Kalifornien med sin 16-åriga hund Zack. Enligt grannarna var han vänlig men höll sig i allmänhet för sig själv.

Detta tills dess att hans hund blev mycket sjuk och Ken hade samtidigt inte pengar för att åka till veterinären.

Sträckte ut en hand för att be om hjälp

Grannen Carol Burt sa:

”Ken var i tårar … Han sa ”Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har inga pengar för att ta honom till en veterinär.”

Carol bestämde sig för att skriva om sin grannes situation på sociala medier i hopp om att någon skulle kunna hjälpa till med att behandla Kens söta hund.

Hennes fråga besvarades av Elaine Seamans, grundare av At-Choo Foundation, en räddningsorganisation som hjälper hundar som behöver medicinsk vård.

He and his papa have been together for 14 of Zak’s 16 years. They are each other's best friend and I am pretty sure, we…

Posted by At-Choo Foundation on Saturday, March 3, 2018

Elaine gjorde allt hon kunde för Zack som fick diagnosen ”glaukom, svår artrit och en 6/6 blåsljud, vilket gjorde alla operationer omöjliga.”

Sorgligt nog så gick Zack bort, och Elaine publicerade en uppdatering på Facebook och skrev: ”Professor Zacks kärleksfulla pappa var med honom när hans själ befriades från hans kropp som slutade fungera åt honom. Han känner sig nu som en valp igen och gör allt glatt.”

Utan ensamhet

Men tyvärr slutar sorgen inte där.

På uppdrag från Ken lade At-Choo Foundation ut ett meddelande från honom där han tackade alla välvilliga som skickat kort och meddelanden om kondoleanser men uppgav att han upplevde ett ”tomrum av ensamhet”.

Inte långt efter att han förlorat sin älskade Zack dog Ken av en hjärtattack.

To each and everyone of you who took the time to reach out with kindness and compassion to Prof. Zack's dad in his time…

Posted by At-Choo Foundation on Tuesday, March 13, 2018

Må Ken vila i frid med sin älskade hund Zack.

Vänligen dela som en hyllning till dessa två som var en sådan tröst för varandra.