Man begravs i snömassorna efter olycka – när räddningen äntligen kommer är hjälten någon oväntad

Det sägs att ”hunden är människans bästa vän”, den som sa det har kanske varit med om något liknande som den här mannen. Hundar har många fantastiska egenskaper. Förutom att de känner på sig om något är fel så är de oerhört lojala, och även hjältemodiga.

Den här tiden på året innebär snön en fara på många håll där mängderna är stora. Laviner är vanliga, både i USA och norden. Tack och lov finns det fyrbenta hjältar som kan komma till undsättning.

Mountain Rescue Search Dogs är en organisation som tränar hundar för att kunna rädda människor som fastnat i snön. Om en hund vet vad den ska göra kan den nämligen vara skillnaden mellan liv och död för en människa i snön.

Under en av organisationens träningar testade en frivillig att gräva ner sig djup i snön så att han inte syntes, vilket är precis det som händer om det kommer en lavin eller man skadar sig i djupsnö.

Med sig hade mannen en kamera, för att filma händelseförloppet. Han behövde inte vänta länge innan hans fyrbenta hjälte var på plats och visste vad han skulle göra. Se här:

 

Det här är bara ett exempel på hur lojala och hjältemodiga hundar är. Dela gärna för att visa andra det.