Livrädd hund ligger hoptryckt bakom väggen – då ser djurvännen vad monstret gjort med hans mage

Livrädd hund ligger hoptryckt bakom väggen – då ser djurvännen vad monstret gjort med hans mage

Tack vare djurskyddsorganisationer runtom i världen kan våra fyrfota vänner skyddas från ondska. Jag tycker att det inte finns nog med tillfällen att tacka dem, för deras outtröttliga jobb för djurens rättigheter här i världen. Därför vill jag börja med just det, att tacka alla som kämpar för djur över hela jordklotet. Tack!

En av dessa organisationer är Hope for Paws – som ungefärligt översatt betyder ”hopp för tassar”. I det här fallet ska vi titta närmare på hur det var när en liten hund blev räddad från sitt fruktansvärda öde.

Hunden låg bakom en husvägg och huttrade när ett vittne ringde in till djurskyddet. Snart kom de till platsen, men de visste då inte mycket mer om hunden än att det var en ljus, golden retriever som inte ville komma fram från buskaget och låg intill en husvägg.

De kunde se att han tittade fram mycket försynt. Vittnet var förmodligen orolig för att den inte ville komma fram ens när den lockades med mat.

Han mådde helt enkelt inte bra.

Och det fanns en hemsk anledning bakom – någon hade sparkat honom så hårt att han svävade mellan liv och död.

Personalen hjälpte honom till veterinären

Tack vare den erfarna personalen från ”Hopp för tassar” kunde hundens förtroende snabbt vinnas – och de fick ut honom från husväggen.

De tog honom till en veterinär – och där kunde konstateras att hundens lever var skadad och doktorn förmodade att någon hade misshandlat honom, kanske genom sparkar!

Så här ser hunden ut i dag!

Enligt ”Hopp för tassar” hade hunden kunnat dö – om han fått ligga kvar där i stället för att hittas.

Se i videoklippet här nedan hur fin han är i dag:

Dela gärna inlägget vidare om du också är en sann djurvän.