FOTO: The Dodo/Youtube

Livrädd hund känner inte igen familjen efter nästan 2 år på flykt – men titta nu när matte sträcker ut handen!

För många av oss är hunden som vilken familjemedlem som helst. Därför är det självklart att man skulle bli fullständigt förkrossad om ens familjevän en dag försvinner. Det var precis det som hände den underbart söta hunden Maggie.

Familjen hade mer eller mindre gett upp hoppet om att en dag få se sin kära hund. Men efter 19 (!) månader på flykt ringde det i telefonen…

FOTO: The Dodo/Youtube

Samtalet kom från djurhemmet ”Saginaw County Animal Care and Control”. De berättade för familjen att de hade fått in en hund som kunde spåras till familjen tack vare ett inbyggt mikrochip. Det handlade givetvis om Maggie. Mamman och dottern rusade genast in till djurhemmet för att återförenas med sin älskade hund – efter 19 månader i total ovisshet.

Vad de möttes av var inte en överlycklig hund. Maggie var livrädd och ville mest hålla sig undan. Kanske var det något som satt i efter att ha varit borta så länge. För ingen visste vad som hade hänt den lilla hunden.

FOTO: The Dodo/Youtube

Maggie gömde sig bakom personalen och ville inte alls hälsa på sin familj. Hon kände helt enkelt inte igen dem. Personalen försökte då föra Maggie närmare matte för att få henne att inse att det verkligen var familjen som var där.

Men när matte höll fram sin hand inträffade det magiska! Maggies reaktion är helt underbar att se!

Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste ha varit för familjen att vara utan sin hund i 19 månader. I synnerhet inte när man inte har någon aning om vad som hade hänt – eller om hon ens var vid liv. Men som tur var finns det många djurhem som gör ett fantastiskt jobb med att återföra försvunna hundar med dess ägare! Det är något vi ska vara väldigt tacksamma för!

DELA vidare för att visa dina djurvänner den här härliga återföringen!