Lilla hunden dumpas vid grind och letar intensivt efter ny ägare – får ögonkontakt med kvinna på andra sidan

Människor som arbetar på olika djurhem i världen har min fullaste respekt.

Det är de som tar hand om de mest utsatta fyrfota vännerna i vårt samhälle, ger dem nytt hopp och, förhoppningsvis, ett nytt hem.

Men för många kan detta jobb säkert vara mycket smärtsamt. Jag antar att det var så för personalen på RSPCA Woodside Animal Center i USA, för tidigare i mars månad möttes de av en jobbig syn när de kom till jobbet, skriver djursajten The Dodo.

När de skulle öppna djurhemmet möttes de av en staffordshire bullterrier – som satt fastbunden i grinden. Hon tittade intensivt efter människor genom stolparna som man kan se på bilden:

You may have seen in the news today a story about a little Staffy who was left tied to our gates at Woodside.This…

Gepostet von Woodside Animal Centre – RSPCA Leicester am Mittwoch, 11. März 2020

Det fanns ingen lapp eller något annat intill hunden, och personalen tog genast bort henne från grinden där hon satt fast.

De gav henne namnet Misty och såg hur hon var så smal och rädd.

Hon fick en varm filt och gosa in sig i en egen liten säng på djurhemmet, medan personalen började undersöka henne med hjälp av en veterinär. De kunde efter en stund se att hon var ID-märkt, men lyckades inte spåra ägaren, uppger The Dodo. I historiken kunde de dock se att hon slussats mellan olika hem och inte haft en fast plats i livet.

Nu hoppas de kunna hitta ett nytt och kärleksfullt hem till henne.

Så här skriver djurskyddet i ett uttalande på Facebook:

”Du kanske har sett historien på nyheterna om lilla staffe som lämnades bunden vid våra grindar på Woodside. Frågan hanteras nu direkt av RSPCA:s huvudkontor då detta nu är ett fall för polisen. Staffen tas omhand på Woodside och får expertvård och vi säkrar att hon mår bra både psykiskt och fysiskt”, skriver djurskyddet och fortsätter:

”Vi skulle vilja tacka er alla för era vänliga ord under denna incident. Vi kommer att ge er full uppdatering på hur hon mår men just nu är hon inte tillgänglig för adoption”.

Dela gärna inlägget vidare om du också tycker att alla hundar är lika mycket värda!