13-åriga hunden Sophie hittad efter 5 dagar ensam i snön

Alla som haft ett husdjur som sprungit bort vet hur otroligt smärtsamt och oroande det kan vara.

I synnerhet om det är kallt och djuret inte är van vid att vara ute längre perioder.

Det var precis detta som hände amerikanska Albert Silver och hans 13-åriga labrador Sophie förra veckan.

”Sophie har gjort grannskapet till sitt eget och hade många människor hon brukade besöka. Hon hade till och med sina egna vägar hon brukade gå till varje ställe. Alla vet vem hon är och är snälla mot henne” skriver Albert på Facebook.

Men en dag var hon bara borta.

Det här är Albert Silver. Labradoren Sophie har varit en del av hans familj i många år, och hela grannskapet känner till henne.

Posted by Albert Silver on Saturday, May 14, 2016

 

Men en dag hände det som inte får hända. Sophie försvann spårlöst.

Den var den 5 januari och det hade fallit mycket snö under dagen. Albert och hans familj höll på och plogade bort snön runt huset och Sophie älskade detta. Hon sprang efter dem och lekte. Trots sina 13 år är hon nämligen en mycket glad och livlig hund.

Facebook/Albert Silver

Efter att ha hjälpt till att ploga sprang hon vidare till grannhuset för att hälsa på dem. Efter en stund skickade grannen hem henne.

Det var sista gången de såg henne.

Försvann spårlöst

Plötsligt var Sophie bara borta. Grannarna visste inte var hon var och familjen hittade henne inte någonstans.

Albert fick panik. Han ropade och letade och knackade dörr i området. Han gick till och med ut med en efterlysning på sin Facebook. Snart engagerade sig främlingar i letandet.

 

Ju längre tiden gick desto oroligare blev familjen. De förstod att Sophie måste frysa något oerhört där ute. Kanske var hon inte ens i livet längre.

Fem dagar gick utan ett spår av den försvunna hunden.

Men så plötsligt hände något. En granne fick syn på något i en snöhög lite länge ner på gatan. Det var Sophies huvud som stack upp.

Det visade sig att Sophie hade varit i närheten hela tiden. På något sätt hade hon blivit begravd i snön när grannarna skottade – och fastnat.

Otroligt nog hade hon inte en skada på kroppen – inte ens köldskador. Hon var dock väldigt hungrig!

Posted by Albert Silver on Tuesday, January 9, 2018

 

Albert och hans grannar grävde loss Sophie och körde henne direkt till veterinär. Efter en noggrann undersökning fick hon åka hem igen. Sen firade familjen med tårta.

Tänk vad skönt att det slutar väl ibland! Stackars Sophie som fick ligga där ensam och nedgrävd i snön så länge – och vad härligt att hon är fri nu.

Från och med nu kommer familjen hålla ett extra öga på sin hund när det är dags att ploga!