Kvinna tror gosedjur kastas ut från lastbil – ställer sig på bromsen när hon inser att den lever

Alla som tar sig an en hund borde ha hjärta nog att hjälpa dem hitta en ny kärleksfull familj om de inte längre kan ta hand om dem.

Men dessvärre är det inte alltid så det går till.

När den här ägaren fick för sig att lämna sin hund, bestämde denne sig för att kasta ut den stackars vovven från bilen i 50 kilometer i timmen.

Det var i februari 2022 som det hemska ägde rum.

Plötsligt slängdes en hund ut från en bil som körde 50 kilometer i timmen på en landsväg i Kent, England.

Den stackars hunden tvingades ut ur bilen i sådan fart att hon landade på andra sidan vägen.

Deborah Holingdale var en av personerna som blev vittnen till händelse.

I en intervju med Brittiska Metro berättade hon att en kvinna bakom henne såg en arm som stack ut genom bilen och kastade något.

Till en början trodde hon att det var en nalle som kastades ut genom fönstret, men snart insåg hon att det var något levande – en hund.

Deborah stannade bilen och tog hand om hunden. Hon lade snabbt märke till hur mager den lilla stackaren var.

”Det första jag märkte var att hon såg utsvulten ut. Hon var bara skinn och ben, man kunde se hennes höftben sticka igenom”, säger Deborah till brittiska Metro och tillägger:

”Hennes päls var tovig, hon var täckt av sin egen avföring och hon luktade fruktansvärt. Det var tydligt att hon hade levt i sin egen smuts”.

Deborah lindade in hunden i en handduk och körde henne i ilfart till veterinär där hon fick vård akut.

Foto: Facebook

När Deborah åkte tillbaka för att se hur det var med hunden var det smärtsamt att inse hur någon hade kunnat göra så med den stackars hunden.

”Hon gav mig en liten slick när hon såg mig, det krossade mitt hjärta”, säger Deborah och tillägger:

”Jag är så tacksam att hon överlevde att bli utslängd ur den där skåpbilen.Med tanke på det tillstånd hon var i tror jag inte att hon skulle ha överlevt mycket längre under de förhållanden som hon hölls.”

Polisen söker efter grymme ägaren

Hunden fick snart namnet Freya och enligt veterinären var hon i mycket dåligt skick när hon kom in. Inte nog med att hon blivit utslängd från en bil, hon hade dessutom löss, var underviktig och mycket smutsig. Men hon hade heller inget chip eller någon annan identifiering som kunde göra att polisen fann hennes ägare.

Inspektör Kirsten Ormerod, som nu utreder fallet, sa att de fick höra att Freya sågs bli kastad ut från förarsidan på en lastbil med flak som färdades i cirka 50 km/h längs Benover Road i Yalding.

*****APPEAL FOR INFORMATION *****Terrier cross Freya is incredibly lucky to be alive after she was thrown from a…

Posted by RSPCA (England & Wales) on Thursday, February 3, 2022