Kvinna hittar hund med handskriven lapp i sin trädgård – förstår att han har något viktigt att säga

Kvinnan var på väg hem när hon plötsligt såg att någon låg i hennes trädgård.

Och det var inte vem som helst.

En liten hund hade slagit sig till ro på gräsmattan, och kvinnan närmade sig försiktigt den fyrfota vännen. Vi kan anta att hon sträckte fram handen, hälsade och klappade honom.

Sen fick hon syn på en lapp som låg intill. Hunden hade med sig ett meddelande, skriver The Dodo.

Någon hade kopplat hunden vid ett av kvinnans träd i Orlando, Florida. Hela situationen förbryllade förstås kvinnan. Detta var inte en vanlig dag.

Hon hade precis fått hälsa på pitbullen Lincoln.

Det finns så många hundar därute som behöver vår hjälp. Även om det här sättet inte är det riktiga – man kan förstås inte dumpa sin hund i någon annans trädgård – så behövde vovven hjälp för att undvika att sova utomhus.

Kvinnan kände igen hunden – det var grannens! Hon tog med honom in till sig och kontaktade ett lokalt djurhem medan hon läste lappen:

”Jag måste åka till Kalifornien för att vara med min mamma och bror under denna pandemi. Snälla ta hand om Lincoln eller hitta honom ett bra hem. Jag litar på dig med min bebis. Jag är ledsen.”

Kvinnans hjärta krossades förstås. Att grannen kände att hen var tvungen att lämna sin hund på grund av det rådande läget i världen med coronapandemin…det är förstås fruktansvärt!

Men hunden verkade ändå må rätt bra där i trädgården. Han kände sig lugn och trygg och kände ju väl igen området och kvarteret runtomkring.

– Han verkade lite förvirrad och tittade sig omkring i trädgården ett tag. men till slut satte han sig ned och lekte med mig och verkade glad, säade Mayson Jones, volontär på djurhemmet, till The Dodo.

Enligt det lokala djurhemmet i Florida är Lincolns historia på intet sätt unik. I dagens läge överger massor av människor sina husdjur till följd av coronaviruset. Det är inget annat än förskräckligt! På Facebook har de lagt ut flera annonser på hundar som behöver nya hem i USA:

🚨 FOSTER AND PLEDGES NEEDED! OUR RESCUE WANTS TO SAVE HIM BEFORE THE COUNTY EUTHANIZES HIM! TIME IS RUNNING OUT!…

Gepostet von The Pittie Party of Central Florida am Samstag, 21. März 2020

Tack och lov verkar det i alla fall som att Lincoln har fått komma till ett nytt hem nu, där han är älskad för den han är!

Dela gärna vidare för att hylla alla de som jobbar med att hitta nya hem till övergivna hundar! Ni skänker mycket hopp i en dyster tid.