Kvinna hittar hårlösa valpar vid strandkanten – det som gömmer sig i pälsen får henne att ta ett drastiskt beslut

När en kvinna kom till Lake Thurmond i South Carolina för sin rutinmässiga kajaktur, märkte hon genast att något var annorlunda.

När hon närmade sig vattnet såg hon en rörelse på stranden och upptäckte till sin förvåning en grupp hårlösa valpar som hade blivit övergivna där.

Valparna, som nästan helt hade förlorat sin päls, var förståeligt nog väldigt skygga. Trots deras rädsla var kvinnan besluten att hjälpa dem och få dem i säkerhet.

Hundvalpar
Foto: Facebook/Final Victory Animal Rescue

Valparna togs om hand av Final Victory Animal Rescue, där personalen blev chockerade över deras tillstånd och historia.

Alla fyra valparna var mycket avmagrade och täckta av demodikos,” berättade Leslie Rider Osmanski, medicinsk chef och fosterkoordinator på Final Victory Animal Rescue, för The Dodo. ”Deras skabb var så allvarlig att de var nästan helt hårlösa.”

Räddningsteamet kallade dem kärleksfullt för ”strandkanten-valparna” och satte genast igång med deras vård. Valparna fick medicinska bad och började så småningom att känna sig tryggare och lita på sina räddare.

Hundvalpar
Foto: Facebook/Final Victory Animal Rescue

Ingen vet hur de slutade upp vid stranden

För att hedra deras vattennära upptäckt fick valparna namnen Kayak, Canoe, Paddle Board och Raft. Det är fortfarande oklart hur de hamnade vid sjön, men personalen på räddningscentret är oerhört tacksamma för kajakpaddlarens snabba ingripande.

De två hanvalparna, Paddle Board och Raft, har redan blivande adoptivfamiljer som väntar på att de ska bli helt återställda. Under tiden letar de två tikarna, Kayak och Canoe, fortfarande efter sina för-alltid-hem. Räddningsteamet är hoppfulla om att de snart kommer att hitta sina nya familjer.

Hundvalpar
Foto: Facebook/Final Victory Animal Rescue

Tack och lov för att de stackars valparna räddades i tid!

LÄS MER: