Kvinna larmas om ensam ”liten björn” på parkering – åker dit och inser att varelsen är något helt annat

Den lilla varelsen trodde säkert att han var tvungen att leva sitt liv i ensamhet…

Men som tur var så var räddningen inte långt borta.

För några veckor sedan fick Deanna Tsosie ett smärtsamt samtal. Den engagerade hundräddaren är van vid svåra samtal, men den här gången var det extra känslosamt.

Samtalet kom från en person som sett en liten ensam varelse på en parkering vid en järnaffär. Där gömde den sig under en bil och verkade skrämd och övergiven.

Deanna tog sig direkt till platsen och kunde konstatera att det var en liten hundvalp, inte mer än fyra till fem veckor gammal. Det lilla djuret gömde sig under en parkerad bil och vågade till en början inte att komma fram.

Men efter att Deanna lockat på honom med snälla ord så kröp valpen så småningom fram.

”Såg ut som en liten björn”

När Deanna plockade upp valpen, senare döpt till Ace, i sina armar så såg hon sig om efter några tecken på om han hade någon familj runtomkring. Men ingen hundmamma syntes till i sikte.

Deanna var fast besluten om att göra allt för den lilla valpen. Hon tog direkt kontakt med djurräddarna på AZ Hidden Jem Rescue (HJR) i Arizona, USA. De bestämde sig för att ta lilla Ace under sina vingar.

När vi såg den första videon … blev vi förälskade!” skrev HJR på Instagram. ”Han såg ut som en liten björn och var bara förvirrad!

Led av skabb

Senare samma dag plockade djurräddarna upp Ace och körde honom till veterinären. Tyvärr visade det sig att han led av skabb, en hudsjukdom orsakad av kvalster. I övrigt var han dock frisk.

Direkt satte man in behandling mot skabben och han vårdas just nu fortfarande för det. Samtidigt har han fått komma till en fosterfamilj som tar hand om honom ordentligt.

Han har gjort fantastiska insatser!” skrev HJR. ”Han älskar uppmärksamhet! Han vill bara vara nära någon och leka!

Väntar på att bli adopterad

Just nu spenderar Ace sin tid hos sin fosterfamilj, där han fått syskon i form av små kattungar. Trots sin hudåkomma så älskar han varje minut av livet!

Inom några veckor väntas han vara helt återställd. Och då är han också redo att få bli adopterad till ett hem som är villiga att ta hand om honom för evigt.

Han är verkligen en speciell liten pojke”, säger HJR till The Dodo.

Tänk vilken tur att han blev upphittad där på parkeringen!

Dela gärna den här artikeln med andra djurvänner på Facebook!