Mystisk låda dumpas vid djurhemmet – när ett pip plötsligt hörs inifrån inser alla att läget är akut

Djur är oskyldiga varelser som vvi människor måste göra allt för att värna om och ta hand om när det behövs.

Det är dock inte alltid som de får den respekt som de förtjänar.

Nyligen hittades en liten hundvalp i en låda – en lycklig slump räddade valpens liv.

Det var natt på djurhemmet ”Orangeburg shelter” i South Carolina, USA. En anställd hade glömt att göra något och åkte därför in till djurhemmet för att fixa det.

Den anställde trodde att besöket skulle gå snabbt, men ack så fel denne skulle ha.

När personen var på väg in i djurhemmet så upptäckte denne en låda som stod på en intilliggande bänk. Den hade aldrig stått där förr så den anställde gick dit för att ta sig en titt i lådan.

Valpen hade lämnats åt sitt öde

När lådan öppnades så tittade en söt liten hundvalp ut. Det visade sig att någon hade dumpat den där någon gång under kvällen…

Det var bara tur att personen ur personalen hade glömt något den där dagen. Hade hen inte åkt dit så hade ingen upptäckt den lilla valpen förens morgonen efter, och då hade det kanske varit försent. Det är inte säkert att valpen hade klarat hela den kalla natten.

Den anställde plockade upp valpen, som senare döpts till Gibbs, och tog in honom in i värmen.

Dagen efter så postade djurhemmet ett inlägg om Gibbs vilket fångade ett annat djurhems uppmärksamhet.

Det var djurräddarna från ”Eunoia Rescue” som erbjöd sig att ta hand om den lille valpen. De kunde inte begripa hur någon kunde lämna en så söt liten vovve helt ensam i en låda.

Illa tilltuffsad men glad i livet

Det visade sig att valpen Gibbs varit illa omhändertagen tidigare.

Han var full av maskar när vi hittade honom,” sa Euonia Rescue till The Dodo. ”Han var också täckt av loppor, smuts och vad som såg ut som lite tjära. Förutom det blev han en frisk valp när vi gjorde rent honom.”

Numera bor han på Eunoia Rescue där han tas om han väl av personalen. Och det verkar onekligen som att han trivs bra bland alla djurkompisar som han fått.

Han ÄLSKAR andra hundar och beter sig som om han väger 25 kilo istället för bara ynka 2 kilo och jagar runt alla sina fostersyskon”, säger Eunoia Rescue. ”Han är glad, frisk och väntar bara på att bli tillräckligt stor för att kastreras innan han blir adopterad.

Valpen Gibbs
Foto: Facebook/Eunoia Rescue

Vilken sanslös tur att valpen upptäckes i god tid innan det var försent. Hoppas att lilla Gibbs får hamna hos en kärleksfull familj snart.

Vad tänker du om den här historien? Dela gärna artikeln vidare på Facebook!