Kvinna får höra att hennes hund är död – 2 år senare görs ett osannolikt fynd tusentals mil hemifrån

Det är alltid hjärtskärande att höra att ditt husdjur har gått bort – men tänk om du fick reda på, år senare, att ditt husdjur faktiskt fortfarande levde och väntade på dig?

Det var den osannolika historien för en kvinna, som var överlycklig efter att ha återförenats med en hund som hon länge trodde var död.

Maile Trist adopterade sin hund Jazzy från California Humane Society för fyra år sedan när hon var 16 år gammal, och det var kärlek vid första ögonkastet, skriver The Dodo.

”Jag stack in min hand i buren, och hon gick automatiskt rakt fram till mig, viftande med svansen, och lade huvudet i min hand,” sa hon till The Dodo.

”Jag började gråta för att jag hade hittat min hund!”

LÄS MER: Katten Sasha försvann spårlöst från sitt hem – 5 år senare görs ett osannolikt fynd 1 200 mil därifrån

”De sa till mig att hon dog”

Men livet och ovanliga omständigheter bröt snart upp deras vackra vänskap. Maile flyttade från Kalifornien till Kansas och bestämde sig för att låta ett par ta hand om Jazzy tillfälligt tills hon hade slagit sig till ro.

Men paret hade inga avsikter att ge Jazzy tillbaka och hindrade Maile från att träffa henne:

”De blockerade mig”, sa hon till Local 12. ”Jag kunde inte kontakta dem och till slut, när jag fick kontakt, sa de till mig att hon dog.”

Maile var hjärtekrossad – inte bara var hennes älskade hund död, utan hon fick inte ens vara med henne när hon tog sina sista andetag.

Ett oväntat samtal

Historien tog dock en oväntad vändning. Ungefär ett och ett halvt år efter att Maile fick veta att hennes hund var död, fick hon ett samtal från ett härbärge… och sa att de hade hennes hund.

Cowley County Humane Society i Kansas hittade en liten hund i stenbrottet. Hundens mikrochip sa att hon hade en ägare i Kalifornien, och de tvivlade på att de skulle kunna hitta henne.

Det visade sig att ägaren var Maile och hunden var Jazzy, ”tillbaka från de döda”, så att säga.

Det är inte klart var Jazzy har varit på sistone, men det verkar som att paret ljög för Maile om att hunden var död så att de kunde behålla henne.

Hunden Jazzy
Foto: FACEBOOK/COWLEY COUNTY HUMANE SOCIETY

Maile var chockad och överlycklig och tvekade inte att hämta Jazzy från härbärget. ”Jag grät och jag skakade för att jag bara var så överlycklig att för en levde hon fortfarande och för två kunde jag äntligen ta hem henne”, sa hon till Local 12.

”Jag gick automatiskt hem från mitt jobb och satte mig i bilen och gick till henne”, berättade hon för The Dodo. ”Jag grät av och på hela vägen dit, vilket var nästan tre timmars bilresa. Jag kunde inte tro att hon fortfarande levde och jag hade ingen aning om hur hon hamnade så långt borta, men i de ögonblicken brydde jag mig inte.”

Ett sött återseende

Trots de ovanliga omständigheterna som hade hållit dem isär så länge, gick ingen kärlek förlorad mellan Maile och Jazzy. Efter att ha kommit till skyddet för att plocka upp sin försvunna hund sprang Jazzy direkt till henne.

”Hon gick liksom för att snusa runt, men kom direkt tillbaka till mig och gav mig ännu fler kyssar,” sa Maile. ”Hon skulle inte lämna mitt knä eller mina armar hela bilfärden hem heller.”

Det var en oväntad chans att göra saker rätt efter en sådan hjärtskärande situation. ”Ångrar att jag gav henne till de människorna och känner mig så skyldig över det… jag är så glad att jag äntligen fick tillbaka henne”, sa hon till Local 12. ”Hon är den sötaste bebisen.”