Kvinna beter sig märkligt framför hunden – sek senare gör vovven det ingen annan vågar

Hundar är bra till så otroligt mycket. De håller oss sällskap, tröstar oss och vakar över oss.

De kan till och med rädda liv. Detta fick en kvinna erfara efter att hon beslutade sig för att ta hand om en stackars hemlös valp.

När den stackars hemlösa hundvalpen Brownie fick komma hem till Molly Analore så var det första gången han klev in i ett hem.

Brownie hade tidigare endast bott på härbärgen. Efter att fyra stycken försök till att adoptera honom till familjer misslyckats, fick han så småningom en ny chans. Det krävde dock att han behövde flyttas till ett annat hundhem i Colorado.

Under tiden som han fick vänta på transporten dit, behövde han någon som kunde ta hand om honom i två veckor.

Hamnade hos familjen Analore

Molly Analore och hennes familj öppnade då sina armar och lät Brownie bo hos dem under den korta tiden.

De första dagarna blev svåra då Brownie aldrig bott inomhus förut. Det var mycket nytt att lära sig…

Men så småningom började den lilla hunden, som levt ett tufft liv, att känna sig säker hos sin fosterfamilj. Han lärde sig de sociala koderna och kunde snart kommunicera med människorna i familjen.

Till slut kunde han varna mig om han var tvungen att gå på toaletten. Han satt då vid dörren och gnällde”, sa Molly Analore till The Dodo.

Molly och Brownie lärde sig att kommunicera med varandra för varje dag som gick. Men en natt skulle han göra något som förvånade henne – han försökte varna henne om att hon behövde hjälp.

Kände att Molly var sjuk

Precis innan de tog hem Brownie hade Molly börjat känna sig sjuk. Det hände att hon kände sig yr och kunde svimma helt plötsligt. Den där natten när Brownie försökte säga henne något hade Molly känt sig illamående, vilket Brownie kände av direkt.

Han är inte så mycket för att gosa annars. Men nu hoppade han på min soffa, satte sig bredvid mig och började gosa mig. Jag tänkte ”det här är lite konstigt”, berättar Molly Analore för The Dodo.

Molly bestämde sig till sist för att gå och lägga sig. Men Brownie vägrade lämna henne ensam. Han skällde och rev på sovrumsdörren tills att Molly gick och öppnade.

Då kom Brownie till undsättning

Till slut gick hon och släppte in den envisa hunden. Molly, som lider av ett hjärtfel, mådde inte bra den här kvällen.

Han hoppade direkt upp på min säng och satte sig bredvid mig med huvudet på mitt bröst. Sedan när mitt hjärta slutade rusa och jag mådde bättre, reste han sig bara upp och gick”.

Brownie är nu placerad hos ett fosterhem. Men familjen Analore vill inget hellre än att han flyttar tillbaka till dem.

En sådan hund kommer bara in i ens liv en gång i livet”, sa Molly Analore.

Brownie
Foto: High Plains Humane Society

Tänk vilken smart och duktig hund Brownie är! Instinktivt visste han att något var fel med sin mattes hälsa och agerade direkt.

Glöm inte att dela den här artikeln med dina nära och kära på Facebook!