Kameran avslöjar: Här plågas tusentals hundar i otillåtet experiment

Djurorganisationen SHARK arbetar för att stoppa djurplågeri och alla typer av vanvård.

Deras senaste ”fynd” ute på fältet handlar om hundar – som de är helt säkra på att de kan rädda genom att sprida bilderna vidare.

SHARK är en djurorganisation med volontärer som arbetar för djuren rättigheter runt om i USA. De anställda jobbar och finansierar organisationen på donationer, men i övrigt är de volontärarbetare.

Arbetar mot tjurfäktning och djurparker

De främsta uppgifterna är att kämpa mot rodeo, tjurfäktning, duvskytte och bland annat djurparker där djuren hålls instängda. Men organisationen arbetar för alla djurs rättigheter i samhället både på lokal, nationell och internationell nivå. Bland annat dokumenterar de bilder och foton för att kunna bevisa hur företag tjänar pengar genom djurens lidande. Men också till exempel laboratorium som testar på djur för att kunna visa världen hur djur faktiskt behandlas bakom stängda dörrar.

SHARK står för ”SHowing Animals Respect and Kindness” och det är vad organisationen i sin helhet kämpar för.

Tusentals hundar instängda i små burar

Det senaste ”fyndet” som SHARK har gjort var i Cumberland, Virginia där de avslöjade företaget ”Covance” som gör forskning på olika produkter. Covance ägs i sin tur av ”LabCorp”, enligt Paw my Gosh.

Med hjälp av en ”drönare”, en kamera som kan flyga och fota från ovan, visade något hemskt i de avlånga byggnaderna. Tusentals hundar av rasen Beagle var packade i små burar med syfte att följa deras beteende och tecken på stress. Hundarna var minst sagt stressade och visade flera tecken på dåligt mående – svansarna hängde på många, andra gick i cirklar och de flesta hoppade upp och ställde sig mot stängslen för att hitta en väg ut. De trängdes samtidigt med varandra och enligt SHARK var dessa beteenden från hundarna ett tecken på stress och oro.

Har spridit bilderna över hela världen

Vad SHARK har gjort efter detta, är att visa upp den här videon och spridit den vidare genom Youtube och sociala medier så att folk får se hur det faktiskt går till. Deras jobb blir nu att ställa företaget till svars för detta och arbeta mot deras sätt att forska på dessa hundar.

Vädjar ut till människor

De vädjar nu ut till alla människor att skriva under ett demonstrationspapper genom sajten ”change” för att få rätt i att företaget förbjuds använda hundarna i sina experiment. I nästan alla sådana här liknande fall blandas myndigheter sedan in för att ta beslut angående företags arbetsmetoder. Nu väntas bara att myndigheterna får reda på företagets experiment med hundarna så att de kan följa upp händelsen.

SHARKS dokumentation underlättar för myndigheter och polis att bevisa att företagen arbetar med förbjudna metoder.

Här kan du läsa mer om organisationen SHARK och hur de arbetar mot djurplågeri och vanvård.

Se klippet som spridits över sociala medier:

Sprid gärna detta vidare för att upplysa om vad som händer bakom stängda dörrar hos företag som bedriver forskning. Och för att visa att du är emot all typ av vanvård och djurplågeri!