Jennifer höll på att bli våldtagen – räddades av sin hund: ”Han är ljuset i mörkret”

När mardrömmen blev sann ryckte Jennifer Larssons hund Larrac in. 26-åriga Jennifer utsattes för ett våldtäktsförsök på kvällspromenaden i Töreboda, men räddades av sin hund.

– Jag vill inte tänka på hur det hade slutat om jag inte haft honom med mig. Ändå sedan jag skaffade honom har han varit mitt ljus i mörkret, säger Jennifer till Newsner.

Det var i fredags som den vanliga kvällspromenaden i Töreboda höll på att förvandlas till mardrömmen många fasar för när de går ensamma på kvällen.

I en allé, inte mer än 400 meter från Jennifers hem, stannade hunden Larrac för att kissa. En bit bort såg Jennifer en man som gick mot henne med bestämda steg.

– Jag reagerade på att han gick genom den allén, eftersom det bara brukar vara folk som rastar hundar där. Han hade ingen hund, så jag trodde bara att han skulle passera, berättar Jennifer för Newsner.

”Sedan tog han mig på ställen han verkligen inte skulle ta på”

Mannen närmade sig Jennifer med raska steg och tog ett hårt tag om hennes armar. Jennifer skrek, vilket gjorde att hennes specialtränade schäfer reagerade blixtsnabbt. Larrac flög på mannen och bet honom hårt i armen tills han skrek av smärta.

– Han tog först tag i mina armar, sedan tog han mig på ställen han verkligen inte skulle ta på. Därefter gick allt så fort. Innan jag visste ordet var satt Larrac fast i hans arm.

Sprang för sitt liv

Jennifer berättar att allt hon tänkte på då var att komma därifrån. Hon lyckades få bort Larrac för att springa det fortaste hon kunde. Hon ramlade flera gånger för att hon tittade bak av rädsla för att vara jagad. Under tiden ringde hon 112.

När Jennifer kom hem och lugnat sig upptäckte hon alla blåmärken på kroppen, som kommit från att mannen dragit henne i armarna och slitit i flera delar av kroppen. För att gärningsmannen inte ska komma undan la Jennifer ut bilder på sina märken på Facebook, tillsammans med en beskrivning av mannen. Nu hoppas hon att folk ska dela inlägget.

– Om han går fri…, jag tror inte att nästa person kommer ha sån tur som jag hade. Jag vill inte ens tänka på hur de hade slutat utan Larrac, säger Jennifer.

Foto: Privat

Det är tack vare hunden Larrac som Jennifer klarade sig från gärningsmannens grepp. Mannen går fortfarande på fri fot. Dela gärna inlägget för att hjälpa Jennifer att få fast den skyldige.