Järnvägsarbetare får ögonkontakt med orörlig hund – veterinärens ultraljud visar djurets tuffa skada

Järnvägsarbetare får ögonkontakt med orörlig hund – veterinärens ultraljud visar djurets tuffa skada

Plötsligt fick vittnen syn på hur en hund låg alldeles ensam under en viadukt precis i direkt anslutning till en tågstation.

Det var början på en räddningsaktion som värmer i alla djurvänners hjärtan.

Hunden har fått namnet Vova och hittades av en järnvägsarbetare som fick syn på vovven som låg under en viadukt. Därefter togs kontakt med djurskyddsgruppen Animal Shelters och en kvinna vid namn Anna Igorevna K anlände till platsen.

– Från första gången vi träffades insåg vi att han var en positiv hund, han är vänlig och förstår att han skulle få hjälp, skriver Animal Shelters på sin Youtube-kanal där de delat med sig av ett videoklipp från hur det gick till när de räddade den herrelösa hunden.

Hunden får hjälp av rullstol

De vann snabbt hundens förtroende och tog med honom i bilen. Därefter åkte de så klart raka vägen till veterinären för att se om han var okej.

Där framkom att så inte var fallet.

Ryggraden var illa däran visade det sig på ultraljudet, men samtidigt visade det sig att hunden var vid gott mod. Han fick en hel del smärtstillande medel hos veterinären.

Det blir en lång väg att vandra för denna hund, och i klippet får vi se hur Vova får hjälp av en rullstol för att ta sig framåt.

En rullstol – och massor av kärlek.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla alla djurhjältar som räddar våra fyrfotade vänner!