2-åring föds med missbildning i ansiktet – när han upptäcker vad han och valpen har gemensamt är glädjen total

Det finns inget mer värdefullt än kärleken mellan ett barn och barnets första husdjur.

Men dessa nya vänner har något särskilt gemensamt – och fann varandra mirakulöst när de behövde det som mest.

Bentley Boyers är en 2-åring från Michigan som föddes med en spalt i läppen. Det innebär att Bentley föddes med en delad läpp – läppen hade inte vuxit ihop som den brukar.

2-åringen har genomgått operationer för att åtgärda skadan. Och det har inte varit lätt för varken föräldrarna eller honom.

– Vi var tvungna att sätta honom upprätt för att mata honom och hålla ihop hans läpp för att han skulle äta, så det var en process, säger mamma Ashley till WILX.

Pappan upptäckte hund med läppspalt – precis som sonen

Men så en dag hände något helt osannolikt. Det var när Bentleys pappa Brandon gick till ett härbärge för att adoptera hönor som han upptäckte en hund.

Den två månader gamla hunden råkade också ha läppspalt, precis som sonen.

Pappan blev helt förbluffad och ringde direkt till sin fru. De kom båda överens om att det här var Bentleys hund som de hade hittat.

Osannolikt sammanträffande

När Bentley får möta valpen för första gången går glädjen att ta på. Bilder visar hur han glatt klappar och pussar hunden efter att ha fått träffa henne för första gången.

Det är ett osannolikt mirakel. Härbärget säger att de inte ser många hundar med kluvna läppar, så det handlar om ett osannolikt sammanträffande.

Föräldrarna vet att det kommer vara bra för Bentley att ha en hund som liknar honom själv.

Bentley kommer behöva genomgå ytterligare en operation för att åtgärda läppen, men han kommer åtminstone att ha en hund som förstår vad han går igenom.

– Att se honom ha något gemensamt med en valp betyder mycket, för han kan växa upp och förstå att han och hans valp har något som de kan dela gemensamt, säger Ashley.

”Älskade varandra direkt”

Och dessutom kommer valpen att ha en omtänksam ägare som älskar henne oavsett hur hon ser ut.

”De älskade varandra direkt”, skriver härbärget på Facebook.

”Vi önskar denna speciella duo många lyckliga år ihop när de växer upp tillsammans”.

Vad underbart! Det är alltid viktigt att ha någon i ditt liv som förstår dig. Vi är så glada att denna duo hittade varandra.

Dela denna hjärtevärmande artikel!