Ingen ville ha missbildade hundarna – nu tar deras vänskap en hel värld med storm

Man brukar säga att alla är vackra på sitt sätt. När man först ser hundarna Newt och Picasso är det lätt att motsätta sig det uttrycket.

Men när man läser om deras livshistorier byter man snabbt åsikt.

Vovvarna Picasso och Newt föddes båda med ansiktsdeformationer, men försöker leva normala liv ändå. Just nu bor de båda på ett djurskyddshem i Eugene, Oregon, i USA. Där lever de tillsammans med sina ägare och 13 andra husdjur.

– De älskar varandra och har väldigt roligt tillsammans. De älskar att gå på våra stigar i skogen och jag tror att mycket motion under hela deras liv har bidragit till deras hälsa och livslängd, säger djurvännen Liesl Wilhardt, 55, som räddat livet på duon.

Läs mer: Kvinna tror hon ser i syne när mögelfläcken rör på sig – möts av två ögon som bönar om hjälp

Hon driver hundräddningsorganisationen Luvable Dog Rescue. Totalt har hon nio hundar, tre katter och en gris hemma hos sig.

Newt och Picasso är bästa vänner. Foto: Instagram

Räddade livet på hunden

De två ratade hundarna har inte haft det lätt i livet, eftersom de ständigt valts bort på grund av sitt utseende. Folk säger i regel att de är fula. Men som vi alla vet sitter skönheten på insidan.

Wilhardt räddade sjuårige Picasso 2017 efter att hon fått reda på att han egentligen skulle avlivas.

– Efter att ha sett en bild av honom och hans mycket sneda nos kontaktade jag djurskyddshemmet där han var och fick veta att han var på deras ”dödslista”, säger hon enligt Daily Mirror.

Picasso är en blandras som föddes med en sne nos och en sne käke. Ena sidan av käken har växt mer än den andra, vilket har lett till en förskjutning i hans ansikte.

Liesl adopterade honom och har sedan dess publicerat flera videos på honom de senaste sex åren. Flera av dem har blivit virala. Hon gör det för att ”sprida lite godhet i världen”.

Newt har ingen nos

Hunden Newt är tre år gammal och han räddades från en ohållbar familjesituation i Texas 2021. Han förlorade sin övre nos när han var liten, då hans mamma bet av honom nosen.

Picasso och Newt har nu blivit otroligt goda vänner och de poserar gärna framför Liesls kamera när de går på promenader och leker. Hennes följare älskar att se de två funktionsvarierade vovvarna.

Picasso har bott med Liesl i sex år. Hans käkar är helt snedvridna. Foto: Instagram
Newt saknar sin övre nos helt och hållet. Foto: Instagram

– Folkets reaktioner på våra videos är nästan uteslutande positiva. Det gör människor glada att se hundar övervinna oddsen och hitta lycka, förklarar hon.

– Det finns alltid några som inte vet någonting om hundarna eller om deras historier som kläcker ur sig hemskheter och säger elaka saker om deras utseende. Jag använder vår sociala medier-plattform för att uppmuntra folk att adoptera hundar som är i behov av kärlek och trygghet, för att hitta ett hem åt dem, fortsätter hon.

Visst blir man först lite chockad när man ser hur Picasso och Newt ser ut, men sedan efter ett tag vänjer man sig. Det är tack vare djurvänner som Liesl som dessa djur får en chans till ett värdigt liv.

Vill du läsa mer liknande nyheter så gilla, dela och kommentera gärna artikeln.