Förtvivlad hund letar efter familjen som övergett honom – då kommer främling och visar vad sann kärlek är

Hunden gick runt och letade efter sin familj i kvarteret där han övergavs. Grannarna var inte speciellt sugna på att släppa in honom hos sig.

Till slut räddades han av Suzette Hall som driver ett hundhem.

I slutet av augusti huserade den stora orkanen Hilary i södra Kalifornien. Alla förberedde sig för ett historiskt oväder genom att säkra sina hem… eller ja, alla som hade ett hem.

I ett grannskap i Los Angeles strövade en ensam och herrelös hund fram längs gatorna. Han hade nyligen blivit övergiven av sina ägare.

Flera av de boende i området gav den stora, vita hundvalpen mat. Men i övrigt ville de inte ha någonting med honom att göra.

Läs mer: Taxichaufför hör pip från bilens grill – tar bort plasten och inser att en lurvboll behöver hjälp

Suzette Hall, grundare till hundhjälpen Logan’s Legacy, ringdes dit.

– Alla grannar matade honom, men ingen ville släppa in honom eftersom han hade så många fästingar. Den stackars lilla hunden bara väntade, säger hon till The Dodo.

Satte sig ned för pratstund

Valpen försökte spana in på varje tomt i jakten på sin familj. Han var fokuserad på att hitta dem.

– Han tittade under folks grindar som om han ville säga: ”Är ni min familj?”. Han ville bara hitta sin familj, säger Suzette Hall.

När hon kom till området stannade hon sin bil framför valpen, som just då låg utfläkt på en gräsplätt. Han reagerade på hennes ankomst genom att förväntansfullt vifta på svansen.

När han sedan insåg att hon inte var hans familj så blev han genast tveksam. Han ville inte riktigt bli räddad, trots att ovädret närmade sig.

Hon vägrade däremot att lämna Scooby, som hon döpte hunden till, ensam i kvarteret. Hon satte sig med honom och pratade lugnt en längre tid. Sedan lyckades hon få fast en sele runt hans hals.

– Vi hade en lång pratstund. Jag berättade för honom att hans familj inte skulle komma tillbaka men att han var trygg med mig. Han somnade omedelbart när jag fick honom i min skåpbil, säger Suzette Hall.

Har adopterats av familj

Hon körde Scooby till en veterinärklinik där de behandlade honom mot hans fästingar och andra åkommor.

Nu har det gott några månader sedan Suzette tog sig an Scooby och räddade honom från orkanen och från livet på gatan. Äntligen har hon hittat ett permanent hem åt honom.

Nu bor han med en familj som älskar honom och som inte kommer att överge honom.

Vad underbart att Scooby fick ett hem till slut med en familj som inte kommer att lämna bort honom. Bra beslut av de som valde att adoptera honom. Kärleken du får av en hund som trivs är ovärderlig och villkorslös.

Gillade du det du läste? Dela och kommentera gärna artikeln.