Ingen vill ha ensamma hunden Sue med speciella beteendet – har fått se 900 husdjur bli adopterade

Hunden Sue har fått se 941 av sina kompisar på djurhemmet bli adopterade.

Men ingen hade ännu tagit med sig henne hem.

I somras uppmärksammades hundens hjärtskärande öde på nationell tv i Storbritannien när tv-kanalen ITV kom på besök. De gjorde en inspelning för att uppmärksamma den fyrfotade vännens öde.

Catch us with Sue on ITV West Country news at 6pm!

Posted by Bath Cats and Dogs Home on Thursday, August 26, 2021

Det var i slutet på augusti under sommaren 2017 som hunden Sue kom till djurhemmet RSPCA:s katt- och hundhem i Bath strax söder om Bristol i Storbritannien, uppger ITV.

Enligt djurhemmet har hunden varit hos dem ända sedan hon var en liten valp – med undantag för en viss tid under 2018 när hon faktiskt blev adopterad. Men adoptionsfamiljen kunde tyvärr inte behålla sin nya hund, och Sue lämnades därför tillbaka till hundhemmet.

Åren gick och Sue såg hundar och katter komma och gå. Totalt hade i somras över 900 katter och hundar blivit adopterade – men inte Sue. Det hela är så klart hjärtskärande och någonting som fick medier i Storbritannien att uppmärksamma hennes öde – kanske i hopp om att någon skulle ta henne till sitt hjärta och adoptera den stackars vovven.

Catch it! Sue showing off her treat-catching skills. She is a lively girl looking for an active home with people who…

Posted by Bath Cats and Dogs Home on Tuesday, September 17, 2019

Sue blev kallad ”Storbritanniens mest oönskade hund” i rubrikerna i den brittiska pressen.

Men av personalen på djurhemmet har hon alltid varit allt annat än oönskad – där är hunden älskad.

– Vi alla avgudar henne och älskar att ta henne ut på långa promenader och ge henne mycket uppmärksamhet, men vi är desperata efter att hitta henne ett eget hem, sade Rachel Jones på djurhemmet, till ITV.

Tyvärr för Sues del verkar det som om ingen ännu så länge adopterat henne sen i somras. Sue behöver uppenbarligen få komma till ett lugnt hem. I en ny intervju med ITV i början av november gav Vanessa Langford, presskontakt för Bats katt- och hundhem, följande besked:

– Vi har haft massor av människor som har ringt in och velat ge henne ett hem. Men det är ingen idé att ringa om du har barn eller andra hundar. Folk är verkligen underbara och vill ha henne, men vi kan inte ta den risken att hon blir överupphetsad med en annan hund eller ett barn, på så sätt skulle det inte vara hennes fel.

Vanessa beskriver Sue som en smart hund och tycker om att lära sig nya saker.

– Hon har definitivt några utmanande beteenden så hon kommer att behöva en erfaren ägare, men det är tråkigt eftersom hon är en sådan fin hund.

https://www.facebook.com/BathCDH/posts/10158445420596762?cft[0]=AZVR-qYnNdr-sQxobGIac1CDGzY2Z2YwU2d1aLg_umagF5xiRC12QxV6eH_Xe2Pnf6VZdXWThOWm4mTfXPqhSOVoVcmJCGICtkkxsucrf9DcCGrIWp8PZhthRjyWTYQiyHGLrJR-0pNK0DwEEwTwkVdE&tn=%2CO%2CP-R

Nu hoppas vi verkligen att hunden Sue hittar ett nytt hem i Storbritannien! Dela gärna vidare inlägget om du tycker alla hundar förtjänar en andra chans.