Ingen ser att hunden hamnat i kanalen och kämpar för sitt sista andetag – då närmar sig delfinerna i ilfart

En förtvivlad hundägare oroade sig över sin försvunna hund i 15 timmar innan han fick beskedet att den hittats. Han kunde dock inte tro sina öron när han fick veta vilka som hade räddat hans älskade Doberman från att drunkna, något som The Epoch Times rapporterat om.

När den lekfulla hunden ”Turbo” märkte att grinden till trädgården var öppen såg han genast sin chans att ge sig ut och upptäcka det som fanns utanför, i den lilla staden i Florida.

Det tog dock inte lång tid innan han hade tappat bort sig, och var långt hemifrån.

Foto: Pexels

När Turbos husse Burnett märkte att hunden var borta satte han sig i bilen och körde gata upp och gata ner i kvarteren i närheten.

I hela 15 timmar pågick en ängslig jakt efter hunden, tills några grannar som var ute och fiskade hörde märkliga ljud.

Hörde märkliga ljud från vattnet

Dessa ljud, som kom från en hord av delfiner, fick grannarna att förstå att något hemskt var påväg att hända, så de rörde sig mot ljuden för att se vad som var på gång.

Vid en närmare titt såg de hur Doberman-hunden Turbo, som var gammal, ramlat ner i kanalen, och kämpade för sitt liv.

Hade inte levt om det inte vore för delfinerna

Eftersom att bryggornas pelare sträckte sig långt över vattenytan var det omöjligt för den stackars hunden att ta sig upp, och energin för att kämpa började att ta slut. Men tack vare delfinernas rop på hjälp så hann grannarna dit i tid, och hunden kunde dras upp.