I 4 års tid hölls hunden fastkedjad – tills en dag när en djurvän äntligen kliver in

Det är för de flesta helt ofattbart, men uppenbarligen finns det fortfarande människor som inte begripit vilket ansvar man har som djurägare.

För de allra flesta av oss är alla djur lika värdefulla och förtjänar att behandlas med kärlek och respekt.

Historien om Diesel är en berättelse som på många sätt gör djurvänner upprörda. Den behöver likväl berättas för att ge röst åt alla de hundar som vanvårdas ute i världen och som inte själva kan berätta för oss.

Diesels historia får inte glömmas bort, samtidigt som vi också måste uppmärksamma alla goda krafter som finns där ute och alltid står på djurens sida.

Möt hunden Diesel.

Foto: Youtube

Han hade levt ett tufft liv och på många sätt gått igenom saker som ingen förtjänar. I hela fyra långa år satt han fastkedjad utomhus, hos sin ägare i Yukon, Kanada. Staden Yukon gränsar till den amerikanska delstaten Alaska – och det är inte alls ovanligt att temperaturen sjunker till hela 40 minusgrader!

Diesel fick ingen värme eller kärlek. I stället blev han ofta misshandlad och attackerad av andra djur i denna kyliga miljö.

Som vi kan se på bilderna är han märkt av sina skador, bland annat hade Diesel torkat blod och is i pälsen när han räddades.

Det var djurrättsorganisationen Animal Advocates som fick tips om Diesel och att något inte stod rätt till.

En räddningsoperation inleddes och några dagar senare lyckades Animal Advocates omhänderta Diesel, som flögs bort från Yukon och till en veterinär.

Foto: Youtube

Snart fick Diesel den vård han i så stort behov av. Veterinärerna kastrerade Diesel och opererade även bort en tumör som hunden hade.

Efter att ha tillbringat en tid i fosterhem för att återhämta sig, kom räddningsarbetarna på besök.

Diesels nya ägare berättade att de fått ta hand om en otroligt vänlig hund, en riktig ”nallebjörn”.

Från att ha varit blyg och reserverad gentemot andra människor och hundar umgås nu Diesel med alla som kommer nära. Han var visat att han är en söt, underbar och kärleksfull hund.

Och det är att denna stora vovve äntligen fick ett tryggt hem, som alla hundar förtjänar.

Dela gärna vidare inlägget för att sprida Diesels historia, så att fler får chansen att hylla alla de djurhjältar där ute som bryr sig!