Lycka räddades från misär – nu har hon fått en familj: ”Hon leker, äter och busar”

Valpen Lycka hittades undernärd och smutsig på en enslig gårdsväg i Ånge, tillsammans med andra övergivna hundar.

Då vägde Lycka två kilo och var illa däran. Idag är en hon en helt annan hund, efter att ha räddats av Carolina Nymark och hennes familj.

– Hon leker, äter och busar, det är som att ha småbarn igen, säger nya ägaren Carolina till Newsner.

Foto: Privat

När flera hundar hittades vanvårdade och vid dålig hälsa i smutsiga husvagnar i Ånge sökte Länsstyrelsen i Gävleborg nya hem åt dem. På Facebook fick Söderhamnsbon Carolina Nymark se att en familj hade hämta en av valparna.

– Våran äldsta dotter ville så gärna att jag skulle maila till länstyrelsen efter att jag sett en familj på Facebook som tagit om hand om en hund från husvagnarna. Jag trodde inte alls att vi skulle bli utvalda. Då när jag mailade så hade de redan fått in över 250 mail men jag hade lovat dottern så jag höll mitt löfte, berättar Carolina för Newsner.

”Lycka mår fantastiskt bra”

Den lilla valpen Lycka blev den som fick följa med hem. Då vägde hon bara två kilo och var både undernärd och vanvårdad. Idag är hon en helt annan valp, efter bara sex veckor hos familjen Nymark.

– Lycka mår fantastiskt bra, hon är som vilken valp som helst. Äter, sover och busar. Hon leker och biter på allt, det är som att ha småbarn igen för det ligger saker på golvet hela tiden, säger Carolina till Newsner.

Foto: Privat

Tack och lov för djurvänner som dessa. Dela gärna för att hylla dem och inspirera andra.

Video: Lista med tio gulliga hundar