Hundvalpen fastnar i djup och farlig grop – då tvekar inte katten att agera

.

Många kanske tror att katter och hundar är bittra fiender – varje gång. Det kan så klart vara på det sättet ibland, men allt som oftast är den bakomliggande orsaken bara att de helt enkelt inte är vana vid varandras närvaro.

Men det finns förstås exempel på hundar och katter som kan vara de bästa av vänner. Sen finns det också de som inte bryr sig nämnvärt om varandra.

I den här historien hittar vi en liten hundvalp som ramlat ner i en stor grop.

Plötsligt kommer en liten kompis till undsättning…

Youtube

Stackars hundvalpen kan inte ta sig upp från gropen, och man ser hur den verkligen försöker. Men gång på gång ramlar hunden ner igen.

Det kan så klart bli en potentiellt farlig situation för ungen, om ingen hade kommit och hjälpt honom kanske han hade fastnat därnere under vem vet hur lång tid. Om nu inte personen som håller i kameran hade agerat.

Nu blev det tack och lov inte så!

Detta tack vare en svart-vit katt som dyker upp. Katten tycks direkt uppfatta vad det är som hänt. Trots dess olikhet gentemot hunden, förstår katten att den här måste kliva in – och hjälpa till!

Youtube

Först tycker jag det verkar som om den är lite rädd för att själv fastna i gropen. Men snart tar katten ett beslut som vi alla borde hylla.

Katten tar sats – och med ett beslutsamt hopp dyker den rakt ner i gropen.

Det som händer sedan är bara helt underbart: Katten lyfter upp hundvalpen i ett säkert nackgrepp – och bär upp den lille stackaren. Katten hoppar upp och vips så är de båda på säker mark igen. Förhoppningsvis håller sig hunden nu i framtiden borta från gropen…

Dela gärna inlägget med dina vänner på Facebook om du också tycker att vi människor, likt djuren borde bry oss mindre om olikheter!