Hundvalp sitter varje dag fastkedjad i ett skrymsle – anledningen får tusentals att koka av ilska
valp är fastkedjad

Hundvalp sitter varje dag fastkedjad i ett skrymsle – anledningen får tusentals att koka av ilska

Hundar är fantastiska varelser och det händer ofta att vi tar hjälp av människans bästa vän. Men alla gör inte det på snällt sätt och vissa glömmer av att hundarna också har känslor. Så var fallet med valpen Keks ägare.

Hundar är fantastiska varelser och är bra på väldigt många grejer. Med en gedigen uthållighet, snabbhet och ett fantastiskt luktsinne är hundarna inte bara kanske världens mysigaste djur. 

Nej, i flera fall är även människans bästa vän en bra hjälpreda i jakten på bovar och banditer.

Som ni säkert redan känner till kan polisen årligen lösa en rad olika fall tack vare hjälpen från deras fyrbenta kollegor. Men det är inte poliser och jägare som tar hjälp av människans bästa vän. 

Flera hundägare får dagligen en hjälpande tass av sina fyrbenta vänner. I många lägen är det fantastiskt, men ibland sköts det inte lika snyggt. Som i det här fallet med hunden Keks. Vilket även PawmyGosh skrivit om.

Valpen Keks

Keks har varit väldigt noga med att skydda sina bilar på parkeringsplatsen. Men istället för att själva vakta eller sätta upp ett larm valde de att ta hjälp av människans bästa vän. De bestämde sig för att ta hjälp av en vakthund för att hålla tjuvarna borta.

Men när deras stora, respektingivande vakthund dog beslutade sig paret för att ge posten åt en betydligt yngre vovve – nämligen Keks.

Fastkedjad runt halsen placerades Keks i det provosoriska hundhuset i aknytning till psrkeringsplatsen. Med bara en skål smutsigt vatten till förfogande började den lilla valpen så småningom att se trött ut och visade tydliga tecken på att han mådde dåligt.

Valpen Keks
Foto: Love Furry Friends – Rescue Channel / Youtube

Valpen räddades

När folk såg den stackars valpen med kedjan runt halsen var det flera som reagerade. Några av dem som blev arga över hur valpen behandlades var den ideella djurskyddsföreningen Love Furry Friends Rescue.

Utan att tveka en sekund kontaktade de ägarna och övertygade dem om att lämna över Keks till organisationen – så att valpen kunde få det liv han förtjänade.

De lyckades och Keks verkade överlycklig över att befrias från kedjan. Efter en hälsokontroll hos veterinären och några dagar med god mat, påbörjades arbetet med att hitta ett nytt kärleksfullt hem åt den söta valpen.

I video nedan ser ni hur det gick till när älskade Keks berfiades från kedjan.

Vilka hjältar! Det är så viktigt att vara snälla mot de små liven! Lämna gärna en kommentar om du också äskar hundar!