Hundmamman förlorar hela sin valpkull – 1 dag senare hörs flera märkliga skall från sängen

Precis som för oss människor är födseln av sina barn, eller i det här fallet valpar, en stor händelse. Den lilla vovven Rosa fick valpar, men det slutade i tragedi.

Alla valpar avled till både djurhemmet Secondhand Hound, där hon bodde, och Rosas stora sorg. Den lilla hunden hade blivit av med sina älskade valpar, men bara någon dag senare skulle något av ett mirakel ske.

Plötsligt hade Rosa ett gäng valpar runt om sig – och sagan skulle trots tragedin få ett kärleksfullt och fint slut.

Chihuahuan Rosa hade länge burit på sina älskade valpar. Hon hade inget permanent hem utan bodde på Secondhand Hound, ett hundhem i Minnesota, USA, och personalen tog väl hand om henne inför födseln.

Förlorade alla sina valpar

Rosa födde sina valpar, men kort därefter inträffade en tragedi. De föddes sex dagar för tidigt och alla avled.

Rosa och personalen var förkrossad. Att behöva se den lilla hunden som burit på sina valpar så länge vara helt ensam gjorde dem sorgsna, och de kunde bara föreställa sig vad lilla Rosa gick igenom.

Bildkälla: Facebook/Secondhand Hounds

Men bara någon dag senare förändrades allt.

I onsdags fick djurhemmet ett akut samtal. Ett gäng valpar, som bara var två veckor gamla och hade förlorat sin mamma, behövde hjälp och Secondhand Hounds fick frågan huruvida de kunde hjälpa till.

Adopterade föräldralösa valpar

Det var då de fick en idé. Valparna behövde en mamma, samtidigt som Rosa ville ta hand om sina valpar.

– Vi flämtade till och tänkte ”kan det här fungera?”. Vi såg till så att valparna kunde komma till djurhemmet samma kväll och det var alla kort på bordet direkt, om vi kunde föra dem samman som en familj, berättar djurhemmets chef Rachel Mairose för Today.

Bildkälla: Facebook/Secondhand Hounds

Rosa fick träffa de små valparna för första gången. Personalen hoppades att allting skulle lösa sig, men till en början var hon något nervös med de nya valparna

Då skedde det alla hoppats på.

Kärleksfull mamma

Rosa hörde valparna gläfsa och hon började vifta på svansen. Rachel berättar att de alla insåg att det skulle kunna fungera.

Den lilla mammahunden började direkt ta hand om valparna och tvättade dem rena, precis som om de var hennes valpar från första början.

– Vi ser mycket när det handlar om att rädda djur, men det här var bara så känslosamt. Så slumpartat, som ödet. Nästan ett mirakel, säger Rachel till Today och fortsätter:.
– Vi får inte samtal om nyfödda valpar varje dag och vi får verkligen inte samtal om en mamma som förlorat alla hennes valpar varje dag. Att det skedde under samma dag är otroligt.

Bildkälla: Facebook/Secondhand Hounds

Rosa tar hand om de små valparna och älskar dem som sina egna. Hon lämnar aldrig deras sida.

”En fantastisk mamma”

Personalen ser till att hålla koll på både Rosa och valparna så att allting går bra under deras första tid tillsammans. Om någon månad eller två kommer valparna sättas upp för adoption.

– Hon har varit en fantastisk mamma hela den här tiden. Hon adopterade dem, det kunde inte ha varit perfekt. Nu har hon en egen liten familj och jag tror de behövde varandra lika mycket, säger Rachel till Today.

Bildkälla: Facebook/Secondhand Hounds

Lilla Rosa verkar vara en helt fantastisk mamma. Så underbart att hon fick sina valpar till slut, trots tragedin med sina egna. Nu önskar vi både mamman och valparna all lycka till i framtiden!

Hundar är verkligen helt fantastiska, dela artikeln om du håller med!