Hunden stals framför ögonen på matte – dagar senare letar hon upp tjuven och tar saken i egna händer

Att någon plötsligt skulle stjäla ens älskade djur på promenaden låter som rena rama mardrömmen. Men för Jessica Gary blev skräcken verklighet.

Men hon lät inte en enda tjuv komma i vägen för henne och de älskade hundarna. Så hon letade upp tjuven och tog saken i egna händer.

Jessica Gary äger flera hundar, bland annat Chihuahua-mixarna Fidel och Tito. Jessica älskar att spendera tid med sina fyrbenta vänner och tar dem gärna på dagliga parkhäng i Prospect Park i Brooklyn.

På lördagar är det fritt fram för hundarna att springa hej vilt i parken. De brukar alltid vara några härliga timmar för alla inblandade. Men en morgon hände det ofattbara.

Jessica gick genom parken med Fidel tätt bakom sig. Det var som vilken dag som helst men plötsligt hörde Jessica ett skrik.

– Han var bara några meter bakom mig och jag hörde ett skrik. Och så snart jag tittade bakom mig var han borta, säger hon till WABC.

En främling hade knyckt hennes älskade hund mitt framför ögonen på alla i parken. Jessica agerade direkt och sökte igenom parken men kunde varken hitta Fidel eller tjuven.

Fidels öde väckte stort engagemang

Jessica fick panik men bestämde sig för att inte ge upp.

Hon tänkte hitta både tjuven och Fidel så hon rusade hem och tryckte upp tusentals flygblad som hon delade ut över hela staden. Hon erbjöd 3000 dollar till den som kunde hitta hennes hund.

Men inte bara det. Hon delade även med sig av händelsen i sociala medier där hon delade med sig av mannens signalement. Ett inlägg som väckte stort engagemang.

Jessicas historia dök upp på var och varannan nyhetssida och snart ramlade tipsen in.

Plötsligt dök ett trovärdigt tips in till Jessica, någon verkade ha sett Fidel med ett par i stadsdelen Carrol Gardens. Jessica hade inget att förlora utan satte sig i bilen och började köra genom staden.

Väl där kunde hon inte tro sina ögon. Visst var det Fidel som tipsaren hade skådat. Där gick hennes lilla hund med ett främmande par som om han tillhörde dem.

Jessica störtade ut ur bilen och stal honom tillbaka från paret. Sedan sprang hon tillbaka till bilen och låste dörrarna.

Mannen i paret, som gått med Fidel vid deras sida, blev fly förbannad och försökte öppna bildörrarna.

– När han inte kunde öppna bildörrarna började han slå på bilrutan med en skateboard, sa Jess till CBS New York.

Tog kontakt med polis

Som tur var kunde Jessica komma undan och hon tog sig direkt till polisen för att berätta om händelsen. Där fick hon bekräftat att hon inte hade gjort något fel och kunde leva lycklig i resten av sina dagar tillsammans med Fidel.

Jessica tror att Fidel såldes till paret som hon såg tillsammans hunden. Men tyvärr har varken paret eller tjuven hittats.

Idag är Jessica glad att Fidel är hemma igen men hon uppmanar alla djurägare att aldrig släppa sina älskade djur med blicken, även om man befinner sig i ett välbekant område.

Så modigt av Jessica att ta tillbaka sin Fidel. Det här kallar jag riktigt kärlek.