Hunden sover på främlings dörrmatta varje natt – när lillen förs till veterinären inser alla att hans liv är i fara

Under den kalla decembervintern i St. Louis, Missouri – när folk drog sig inomhus för att undkomma kylan, utspelade sig en rörande historia om en herrelös hund med en egen stark vilja.

En lojal fyrfota varelse valde att överleva den bitande kylan genom att krypa upp på en främlings veranda, där en enkel dörrmatta fick tjäna som trygg sovplats.

”Jag såg honom hoprullad som en boll på någons veranda, gömd från vinden,” delade Stray Rescue of St. Louis (SRSL) med sig av på Facebook.

Hunden Gasper
Foto: Facebook/Stray Rescue of St. Louis

Lyckligtvis kontaktade en förbipasserande SRSL så fort de såg den stackars hunden, och räddningsteamet svarade snabbt på samtalet.r

De erfarna räddarna insåg genast den äldre hundens vänliga natur och lyckades med lätthet sätta ett koppel över hans huvud och övertala honom att lämna verandan utan bekymmer.

Full av kärlek att erbjuda

Men det var först när de nådde hemmet som de kunde se hur mycket kärlek som bodde i den här herrelösa varelsen.

När vi tog honom tillbaka till Stray Rescue insåg vi att den här underbara gamle mannen längtade efter kärlek,” berättade SRSL.

Efter en ordentlig medicinsk undersökning konstaterade SRSL:s veterinärteam att Gasper var omkring 8 år gammal. Trots att han bar på tydliga spår av ett liv utomhus visade Gasper stor tacksamhet över att vara i säkerhet.

Efter några dagar fyllda av kärlek, kyssar och varsam massage började Gasper återhämta sig. Den äldre hundens lekfulla sida började sakta visa sig.

Letar efter adoptivfamilj

Trots att det har gått några veckor sedan SRSL räddade Gasper, letar de fortfarande efter en kärleksfull familj som vill ge honom ett hem. Tyvärr har Gasper flera hudtumörer, så nu söker skyddet efter ett fosterhem eller en adoptivfamilj som kan ge honom särskild omsorg. Trots detta tror SRSL att Gasper, med rätt stöd, fortfarande har tid att njuta av sitt liv.

Han betraktas som ett slags hospice-hund, men ingen klocka tickar,” betonade SRSL. ”Han kan ha flera år kvar. Han mår verkligen bra nu när han är trygg och frisk, och vi föreställer oss att han kommer att fortsätta förbättras i ett kärleksfullt och lugnt hem!

Även om Gasper ännu inte har hittat sin perfekta match, håller hans vänner på SRSL fast vid hoppet. De ser fram emot den dag när Gasper får det kärleksfulla och trygga hem som han förtjänar.

”Han är verkligen något alldeles extra!” skrev SRSL med entusiasm på Facebook.

Hunden Gasper
Foto: Facebook/Stray Rescue of St. Louis

Man undrar verkligen hur den stackars hundens liv sett ut innan han övergavs…

Skönt att han tycks ha kommit till rätta!