Hjälplös hund lämnas kvar när familjen flyttar utan honom – då kliver en kvinna fram och tar chansen

En hund hittades ensam och övergiven vid en fastighet.

Då valde djurhjältarna att genast kliva in i handlingen.

När Sandy Williams, chef för djurorganisationen Tunica Humane Society, fick ett samtal om en övergiven hund hade hon ingen aning om vad hon skulle möta eller vems öde hon skulle behöva tacklas med.

Som så många gånger förr var det en hund som vandrade omkring ensam på gatorna.

Men anledningen till hans hemlöshet var inte vilken som helst, hans familj hade bara flyttat från stan och lämnat den stackars hunden vind för våg.

Som tur var lade en man i området märke till den förkrossade hunden som strövade omkring runt byggnaden och letade efter mat.

”Han hade stannat för att mata honom ett par gånger men var väldigt, väldigt orolig för honom”, sa Williams till The Dodo.

”Se upp för hunden”

Sandy åkte genast till fastigheten där mannen sett hunden och lade då märke till skylten ”Se upp för hunden”. Hon var därför försiktig när hon närmade sig byggnaden och såg snart den stackars hunden som gömt sig under verandan.

”När jag kom så kom Wilbur långsamt ut under verandan,” sa Williams.

”Jag blev chockad över att se hans tillstånd. Varje revben på hans kropp syntes. Hans ansikte var bokstavligen insjunket av att ha varit utan mat och vatten så länge. Det jag minns mest var hans tårfyllda ansikte. Man kunde se så mycket ont och förvirring i hans ledsna ögon. Det såg ut som han grät.”

Last post tonight. Going to bed with a heavy heart for Wilbur😔 No one has shown any interest in fostering this sweet…

Posted by Tunica HumaneSociety on Friday, December 15, 2023

Wilbur hade ingen aning om han skulle våga lita på människor. Han var rädd, förvirrad och hungrig.

Han höll sig på avstpnd en längre stund men när Sandy viade honom maten hon hade med sig kunde han inte motstå.

Sandy kopplade honom och tog honom med sig i bilen till en veterinär där han blev undersökt och omhändertagen.

Utsvulten och traumatiserad

Veterinären kontrollerade Wilbur, och alla som träffade honom den dagen var förkrossade för hans skull.

Han var utsvulten, traumatiserad och hjärtmask. Men alla som mötte honom var bestämda, de skulle hjälpa honom till ett bättre liv.

”På veterinärens kontor såg jag ett flimmer av hopp i Wilburs ögon,” sa Williams.

”Även om han var livrädd för alla, svarade han med en liten svansvifta. Det största ögonblicket i världen för en räddare. Det ögonblicket när de inser att du bara är där för att hjälpa.”

Williams och hennes team på Tunica Humane Society skrev om Wilburs svåra situation, och människor från hela världen berördes av den bedårande hunden med tårar i ögonen.

What goes totally unnoticed by most people, means absolutely everything to us at the Tunica Humane Society ❤Go Wilbur Go❤

Posted by Tunica HumaneSociety on Tuesday, December 12, 2023

Tusentals människor hörde av sig och erbjöd sig att ta hand om honom och till slut hamnade han hos en fantastisk familj som adopterade honom och gav honom den kärlek och omtänksamhet som han behövde.

”Han kom till alla så snabbt, när han väl insåg att han inte skulle bli illa behandlad längre,” sa Williams.

”Wilbur har adopterats av en fantastisk, kärleksfull familj. De har fyra andra stora hundar, och Wilbur gick direkt in i deras hem som om han alltid hade varit där. [Han har] stulit varje hjärta i hemmet och alla som möter honom.”

Wilbur's Tears Touched a Whole Bunch of Hearts❤I don't think we have ever had so many people offer to foster one of…

Posted by Tunica HumaneSociety on Saturday, December 16, 2023

Så upprörande, men samtidigt hoppfullt. Dela gärna vidare inlägget om du också tycker att alla husdjur förtjänar en chans!