Hunden skakar och vägra lämna sitt utrymme – titta nu när räddningen kommer efter 7 år

Det är aldrig försent att rädda ett djur i nöd – det är den här berättelsen ett levande bevis på!

2010 stapplade en skräckslagen och dräktig stackars tik in på tomten hos en irländsk kvinna i staden Wicklow. Genast kontaktades djursjukhus men hjälpen kom försent, födseln hade redan påbörjats.

Tyvärr gick ingen av de nyfödda valparna att rädda men den stackars hundmamman hade äntligen nått tryggheten – men det visste hon ingenting om just då, skriver The Dodo.

– Hon var helt lamslagen av skräck när hon kom hit, säger Helena le Mahieu på Ash’s Animal Rescue till The Dodo.

Efter att ha mottagit hunden på sitt djurhem började Helena och hennes man den långsamma processen att få Angel, som de döpte hunden till, att lita på människor.

– Det tog flera dagar innan hon ens vågade sig på att lämna sin lilla plätt där hon låg. Vi tillbringade massor av tid med att bara prata med henne, säger Helena.

Ash’s Animal Rescue

Det tog tid, men så sakta med säkert började Angel att lita mer och mer på sina vårdhavare som till slut fick äran att sätta på henne både halsband och koppel.

Veckorna blev till månader och åren gick. Angel blev allt mer bekväm bland både människor och andra djur, till slut så pass mycket att familjen började fundera på om det till och med skulle vara möjligt att hitta ett nytt hem åt Angel.

Men det visade sig vara lättare sagt än gjort.

Ash’s Animal Rescue

– Hon var så traumatiserad av det som hänt henne. Trots att vi ofta annonserade om att Angel sökte ett nytt hem, både på vår hemsida och på vår Facebook, så hade folk svårt att förstå att det krävs tid för att Angel ska våga släppa någon nära henne, säger Helena.

Efter sju långa år – nästan hela Angels liv – hade organisationen gett upp hoppet om att den stackars hunden skulle få ett nytt hem. Men de bestämde sig ändå, för Angels skull, att göra ett sista försök.

Ash’s Animal Rescue

I ett rörande Facebookinlägg skrev Helena så här:

”Angel är en vacker, skör själ. Hon är en underbar tjej, går bra ihop med andra hundar, älskar att gosa och att ta korta promenader. När hon väl fått förtroende för någon så ger hon ovillkorlig kärlek. Angels drömhem skulle vara med en annan hund som hon kan ha sällskap med och som visar henne att världen inte är en läskig plats.”

Då, på deras sista försök, fick de Angels dröm att gå i uppfyllelse. Ett ungt par från Dublin, Sarah och Cian Morris, såg vilken underbar liten krabat Angel är och de förstod att de skulle göra en stor skillnad i hennes liv.

– Tanken på att hon bott på ett djurhem så pass länge fick mitt hjärta att brista. Vi hade redan en hund och tänkte att det vore mysigt med en till, speciellt en som verkligen behöver en familj, säger Sarah Morris till The Dodo.

Då båda har ett flexibelt jobb kunde de hälsa på Angel med jämna mellanrum under sommaren. Men allt gick inte som på räls i början.

– När vi var ute och gick med henne första gången så snodde hon sig loss från kopplet och sprang tillbaka till djurhemmet. Det var först då det gick upp för oss hur tufft Angel har haft det, säger säger Sarah.

Därefter besökte det unga paret Angel två gånger i veckan för att verkligen lära känna sin nya familjemedlem. Efter två månader av regelbundna besök följde Angel med Sarah och Cian in i bilen och lämnade det enda stället hon någonsin känt till som hem. Men den här gången var det annorlunda.

Ash’s Animal Rescue

– Så fort hon kom innanför vår dörr blev hon en annan hund. Vi hade förväntat oss en jobbig tid men så blev det inte. Istället för att dra sig tillbaka var hon väldigt nyfiken och glad över att vara hos oss. Hon tassade runt i alla våra rum och nosade och innan vi visste ordet av låg hon och snarkade loss i vår andra hunds säng, säger Sarah.

Ash’s Animal Rescue

Plötsliga ljud skräms fortfarande men Angel har sedan länge lämnat den skräckslagna valpen hon en gång var bakom sig. Nu är hon istället en levnadsglad liten rackare med en familj som älskar att gosa med henne lika mycket som hon älskar att gosa med dem.

– Hon slutar aldrig att vifta på svansen och sprider glädje runtomkring hela huset. När vi kommer hem på dagarna får vi en påminnelse om att alla hundar förtjänar ett hem och att det aldrig är för sent!

Att ta hand om ett djur är bland det finaste man kan göra – därför tycker jag vi delar den här artikeln med alla våra vänner så att fler djur får chansen att hitta ett hem!