Hunden såg ut som en stor tung sten – nya bilderna visar veterinärens stora underverk i förvandlingen

Hunden såg ut som en stor tung sten – nya bilderna visar veterinärens stora underverk i förvandlingen

Hunden såg ut som en sten.
Nu har vovvens liv äntligen förändrats till det bättre, skriver djursajten The Dodo.

Det var under pandemiåret 2020 som hunden Grinchs öde uppmärksammades stort av djurvänner i delstaten Texas i USA.

Anledningen var att husdjuret var i så uselt skick att man kunde tro att han var en stor sten. Bilderna har chockat många!

När hunden Grinch kom in på djurhemmet i Texas var han alldeles full av skabb, samtidigt som det knappt fanns någon päls kvar alls på hans hårt sargade kropp, skriver djursajten The Dodo.

Men tack och lov fick hunden den hjälp han så väl behövde. Djurhjältarna gjorde ett kanonjobb – och i dag mår vovven så mycket bättre.

Men det krävdes specialistvård för att få honom på fötter igen – och detta kunde han inte få på djurhemmet i Texas. I stället fick han fortsätta vårdas av Rescue Dogs Rock i New York.

– Han såg så ledsen ut och var i så bedrövligt skick att vi gick med på det direkt. Vi kunde inte säga vilken typ av hund han var, och det var tydligt att han hade lidit ganska länge. Han såg mer ut som en staty än en levande varelse, säger Randie Semel, volontär på Rescue Dogs Rock NYC, till The Dodo.

Stora förvandlingen

Hudproblemen krävde förstås behandling av erfarna veterinärer, och han fick han därefter komma tillbaka till djurhemmet för att fortsätta sin rehabilitering.

Enligt Randie var Grinch mycket blyg när han återvände efter specialistvården hos veterinären. Nu behövde de se till att han fick må bättre psykiskt också.

Nu hade han fått lämna gatan skulle nu få rikta in sig på ett liv hos en kärleksfull familj. Men nu gällde det bara att tajma rätt, och dessutom hitta rätt ägare till denna underbara hund.

Efter några månader hos en fostermamma har han nu fått komma till en fosterfamilj. Nya bilderna på honom värmer alla djurvänners hjärtan!

– Fosterfamiljen är helt förälskade i honom. Han är en väldigt snäll hund, han älskar alla människor, säger Randie till The Dodo.

Visst det ut som han mår mycket bättre i dag?

URGENT FOSTER NEEDED !Grinch needs a foster, preferably in the Albany, NY area but anywhere is fine…he loves to play…

Posted by Rescue Dogs Rock NYC on Monday, April 5, 2021

Dela gärna vidare inlägget om du också tycker att alla hundar förtjänar en kärleksfull familj!