Hunden rusas till veterinären – då hittas oförklarliga fynd inuti hans kropp

Hunden mår dåligt och rusas till veterinären – då hittas oförklarliga 19 fynd inuti hans kropp

Hemma i Boston, Massachusetts, tog en helt vanlig dag en ny vändning. Hundägaren Emily Shanahan märkte att hennes hund Mortimer började få konstiga symptom och kräkningar, enligt Western Journal.

Vad orsaken till det var fick mig att tappa hakan.

Det är ganska vanligt att hundar plockar upp saker i munnen även fast de inte får. Kanske ligger de i hallen och tuggar på en sko eller äter pinnar utomhus. Men att veta om de fått i sig något som de tuggat på, kan vara svårt att veta tills att faran redan har skett.

Emily Shanahan, en småbarnsmamma och hundägare, fick en dag se sin 3-åriga bulldog Mortimer kräkas. Han hade flera konstiga symptom och då hon själv är läkare, förstod hon att hon måste ta honom till en veterinär, enligt Western Journal.

Mortimer blev sämre och sämre

Väl hos veterinären fick Mortimer medicin mot kräkningarna och för att se om magen återhämtade sig. Just illamående hos hundar kan vara en orsak till många olika sjukdomar och därför gjorde läkarna den bedömningen för att se hur hans kropp svarade på medicinen.

Till en början blev Mortimer bättre.

Men månaderna gick och han började att kräkas igen och blev dessutom väldigt osocial. Han brukar annars vara en vild liten 3-åring som älskar att mysa med sin familj. Till slut vägrade Mortimer att äta och då var det dags för en röntgen för att söka vidare efter problemet.

Röntgen visade något fruktansvärt

Inne hos Angell Animal Medical Center visade röntgen något fruktansvärt. Veterinärerna själva är vana med att se alla möjliga saker i hundars magar.

Men i Mortimers mage fanns 19 stycken nappar.

Posted by Drew Karedes Boston 25 on Thursday, June 20, 2019

”Jag var chockad eftersom att även om jag har två små barn hemma så kunde jag aldrig tro att han skulle äta deras nappar”, sa Shanahan till WBZ NewsRadio.

Ätit dem sedan flera månader tillbaka

Läkarna trodde att han började äta napparna sedan flera månader tillbaka.

Posted by Drew Karedes Boston 25 on Thursday, June 20, 2019

”Det är högst troligt att Mortimer började äta dessa nappar i April, kanske en åt gången, och startade ett kroniskt illamående och kräkningar, vilket är symptom som kan orsakas av så många andra hälsoproblem. Om inte familjen hade tagit honom till veterinären skyndsamt, hade saker och ting kunnat blivit mycket värre för honom”, berättade Doug Brum, läkare vid Angell Animal Medical Center.

”Skulle göra vad som helst för honom”

Alla 19 nappar kunde tas bort genom endoskopi.

Posted by Drew Karedes Boston 25 on Thursday, June 20, 2019

”Vi älskar den här hunden över allt annat och skulle göra vad som helst för honom – jag är lättad att det var ett problem som kunde lösas, i stället för ett kroniskt hälsotillstånd som kunde ha orsakat ett långvarigt lidande”, sa Shanahan till WBZ NewsRadio.

Mortimer blev fullt frisk, lekfull och social igen. Han kunde inte vänta på att få komma hem och bli kliad på magen igen.

Posted by Drew Karedes Boston 25 on Thursday, June 20, 2019

Tack och lov att Mortimer fick så bra vård! Sprid gärna detta vidare för att hylla alla fantastiska veterinärer som tar hand om våra små vänner.