Hunden kämpar för sitt liv i det frusna vattnet – hjälten tvekar inte en sekund och kastar sig i

En dramatisk händelse utspelade sig i Michigan, USA, för några veckor sedan då den svarta labradoren vid namn Hazel hade en farlig upplevelse på en frusen sjö, medan hon njöt av en snöigt äventyr runt sitt hem.

Hazels dag fick en dramatisk vändning när hon oavsiktligt kraschade genom isen…

Enligt Wood TV ringde Hazels granne omedelbart SOS när hon såg den stressade hundens ansikte titta upp ovanför den frusna sjöns yta.

Situationen utvecklades därefter snabbt, med brandmannen och dykaren Jeremy Vandenheuvel som kort därefter anlände till räddningen.

Vandenheuvel, klädd i specialutrustning, fick ögonkontakt med Hazel när hon modigt kämpade för att hålla sig flytande i det isiga vattnet.

”Jag måste härifrån”

I en beskrivning av den intensiva stunden berättade Vandenheuvel för Wood TV: ”När jag närmade mig Hazel i vattnet minns jag hennes ögonkontakt. Det var: ’Jag måste komma härifrån, och du är mitt enda hopp just nu.’ Det är ödmjukande att se på livet, oavsett om det är en djur eller en människa. Det är verkligen kritiska ögonblick.”

Vandenheuvel gick försiktigt fram på den tunna isen för att nå Hazel. Genom att hoppa i vattnet fastspänd i ett rep så lyckades han få tag på hunden. Andra räddningsarbetare på plats hjälptes åt att dra upp dem.

När de väl var på fast mark påbörjade Hazel återhämtningen, hennes utmattning var tydlig och is hade bildats på hennes ansikte och nos.

Hunden var extremt utmattad och hade isbildning i ansiktet och på nosen”, säger Matt DeWitt, chef för Georgetown Townships brandkår, i ett Facebook-inlägg.

Besökte stationen för att tacka sina räddare

Den hjärtevärmande historien avslutades med Hazels glädjande återförening med hennes familj. Uttryckandes sin tacksamhet gjorde familjen och deras pälsbeklädda vän ett överraskande besök på brandstationen för att personligen tacka de modiga räddarna som spelade en avgörande roll för att rädda Hazels liv.

Georgetown Charter Township delade den hjärtevärmande uppdateringen på sociala medier och sa:

Hazel och hennes ägare kom förbi för ett överraskande besök på Station 3 på torsdagen. Vi är glada att kunna säga att alla har återhämtat sig helt och mår bra.”

De lokala brandmännens hjältemodiga insatser har återigen visat medkänsla och hängivenhet för att rädda liv, vare sig de är mänskliga eller fyrbenta.

Vilka fantastiska människor det finns som inte tvekar inför att genomföra en räddning som denna!

Dela gärna den här artikeln med andra djurvänner på Facebook!