Hunden Henry övergavs mitt på gatan – på grund av sin 20 kilo stora tumör vid magen

Den 8-årige golden retrievern hittades fullständigt övergiven och ensam på en strand i Newport Beach, Kalifornien för några år sedan. Hans mage var enorm – på grund av en 20 kilo stor tumör, rapporterar CBS Los Angeles.

Då kallades tillsynsmyndigheten för djur till platsen – och de visste direkt att goda råda var dyra för att rädda hundens liv.

De tog honom genast till en veterinär.

Hunden fick namnet Henry. Trots att han var övergiven av sin ägare samtidigt som han led av den stora tumören så var han positiv och glad mot alla djurvänner han mötte.

Fem dagar efter de sett Henry på stranden, övergiven, ensam och med en 20 kilos tumör i magen hade operationerna genomförts – och lyckats. Henry var månag kilo lättare och en väldigt mycket lyckligare hund.

Veterinärerna utförde allting gratis eftersom de vägrade lämna honom i det skick han hittades i. Efter detta fick Henry bo kvar på ett djurhem tills vidare där de ska ha uppsikt över honom för att se hur han återhämtar sig från operationen.

Bilderna på Henry när han är sjuk kanske är jobbiga att se, men bilderna när han opererats och åter får kärlek i sitt liv är hur härliga som helst. Mitt hjärta smälter!

I videon här nedan kan du se hur Henry ser ut efter operationen.

Jag är så glad att det slutade väl. Alla djur förtjänar att behandlas med kärlek och respekt!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

TV: Valp hittad i plastpåse