Kattungens ovanliga diagnos hindrar henne från att gå – här får hon ta sina första steg

Kattungen Melody föddes med en ovanlig diagnos. Hon hade det så kallade ”Swimmers Syndrome”, eller ”simmarsyndromet”, vilket innebär att hennes båda framben stod ut, tvärt.

Hon hittades ute i det vilda och hade till synes ingen familj i närheten, berättar kattsajten Love Meow. Kanske hade någon övergivit henne till följd av hennes tuffa diagnos? Det är hursomhelst mycket sorgligt, men den här historien kommer att få ett lyckligt slut!

Kunde inte använda frambenen

Hela vändningen kom när hon hittades och sen kom till djurcentret Love Your Feral Felines som ligger i North San Diego i Kalifornien.

– Hon kunde inte använda något av sina framben överhuvudtaget. En chef tog henne till veterinären där hon började sin behandling, säger Heather Thomas som tagit hand om kissen på djurcentret till Love Meow.

Den lilla katten hade kommit till helt rätt ställe. För på djurcentret påbörjades nu den långa vägen tillbaka. De skulle se till så att den lilla kattungen kunde gå av egen maskin.

Swimmers syndrome kan även drabba hundar och det är ett tillstånd som förbryllar oss. Tillståndet är genetiskt betingat och gör att djuret inte kan gå. I stället sprids benen ut som Bambi på hal is. Det är förstås väldigt jobbigt för djuren som får lida.

Foto: Facebook/Love Your Feral Felines

Men med hjälp av träning och assistans från deras tvåbenta vänner – det vill säga djurhjältar bland oss människor – så kan de gå igen!

Foto: Facebook/Love Your Feral Felines

Och det var just vad Heather och de andra på djurhemmet i North San Diego skulle se till även med den här lilla gulliga missen.

Melody was diagnosed with Swimmer Syndrome when she came to LYFF. Thanks to Keely and Heather and their love and true kindness, she is learning to walk again. Her right leg still bends a bit but she’s getting around great and is able to run and play! 🧡

Posted by Love Your Feral Felines on Tuesday, November 12, 2019

Det skulle ta sin lilla tid – men efter ett tag så kunde hon gå igen! Se själv i den här underbara videon.

Vilka underbara bilder! Dela gärna vidare för att önska katten Melody lycka till.

TV: Övergivna valpar hittas på öde ö