Hunden faller handlöst från 9:e våningen – då fångar kameran när mannen riskerar sitt eget liv

Hunden faller handlöst från 9:e våningen – då fångar kameran när mannen riskerar sitt eget liv

Hunden Mel lekte på balkongen på nionde våningen. Plötsligt tappar hon greppet och faller.

Hade det inte varit för den här hjälten så hade Mel troligtvis inte levt i dag.

Mel är av rasen Shih Tzu, en lekfull liten hund. Hon lekte på balkongen i sitt hem i Ribeirao Preto, Brasilien, när hon var oroväckande nära staketet. När hon klättrade upp på räcket, fanns ingen återvändo.

Hörde ett skall och insåg det fruktansvärda

Joao Augusto, en förbipasserande man, stod vid sin bil och hörde skall. Han tittade upp och såg en lekfull hund som stod på ett räcke. Han förstod genast att han inte kunde titta bort en enda sekund. Plötsligt fick Joao syn på fastighetsägaren Paulo Narciso som befann sig på en annan våning. Han skrek till Paulo att kasta ned en handduk så att han kunde fånga hunden om hon ramlade ned. Men det fanns ingen tid för det.

Mannen gör sig redo att fånga hunden. Foto: Youtube

Föll från drygt 30-meters höjd

Att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt blev räddningen för lilla Mel som tappade greppet och började att falla drygt 30 meter från nio våningar upp. En skräckinjagande upplevelse som hade kunnat slutat riktigt illa.

Lyckades fånga hunden

Som tur är lyckades Joao koordinera fallet och stå precis under henne när hon föll. Han lyckas ta emot henne och dämpa fallet, men de båda faller till marken. Där emot ser Mel ut att vara oskadd på videon som fångade hela händelsen. Hur det gick med Joao framgår inte i videon då han faller till marken och ligger kvar. Men förmodligen var mannen väldigt skärrad av händelsen och fylld av adrenalin efter att ha tagit emot Mel som färdades så snabbt från ett 30-meters fall.

Som tur är var Mel en liten hund

Något som faller får nämligen en tyngre massa ju fortare det färdas i och med gravitationen. Det innebär att om hunden hade landat på mannens huvud hade han i värsta fall kunnat brutit nacken. Som tur är var Mel en liten hund.

Här springer Mel iväg oskadd. Foto: Youtube

Jag hoppas innerligt att allt gick bra med mannen. Tack och lov att Joao fanns där – han är en riktig vardagshjälte.

Se den gripande videon när han tar emot hunden:

Sprid gärna detta vidare för att hylla den här hjältens för hans fantastiska insats!