Hund vägrar lämna brunnen – då går husse närmre och hör hur barn skriker där nere

Hundar har vissa sinnen som verkligen överträffar oss människors. Deras förmåga att upptäcka att något inte står rätt till är i vissa fall helt otrolig.

Den här historien handlar om en hund som utförde ett riktigt hjältedåd – tack vare att han märkte något som ingen annan märkte. Berättelsen kommer från Youtubekanalen WonderBot.

Carl ägde och drev ett kafé som han ärvt efter sin far. Varje dag tog han sin hund Jack och gick till sitt jobb.

Det var en vanlig dag och hunden Jack satt kopplad utanför kaféet. Men plötsligt märkte Carl att Jack betedde sig märkligt.

Upptäckte något som ingen annan såg

Där ute på gatan låg jack och kollade ner i en brunn i gatan. Carl, som inte hade tid att undersöka vad det var som Jack kollade ner i, ignorerade saken.

Nästa dag när Jack och hans husse var på väg mot kaféet så stannade hunden återigen till vid brunnen och började klösa mot gallret.

Carl tog sig en närmare titt och kunde plötsligt höra svaga röster där nere. Snart förstod han att rösterna kom från två barn som var i nöd. Chockad och rädd förstod Carl att han måste kalla på hjälp.

Pojkarna räddades från ett farligt öde

När räddningstjänsten kom till platsen gick de snabbt ner i brunnen och plockade upp två medvetslösa barn ur det skitiga och giftiga vattnet.

Barnen skickades till sjukhus och så fort de vaknat upp så fick Carl höra om deras tragiska öde…

Det visade sig att de två bröderna hade sprungit efter en katt som smitit ner i stadens avloppssystem. Av ångorna hade de blivit förgiftade. Men tack vare hunden Jacks uppmärksamma sinnen så kunde de bli återfunna i tid!

Det visade sig också att barnen inte hade det så lätt hemma…

Hela berättelsen kan du höra om i spelaren nedan:

Vår fyrbenta vänner är så duktiga och bra på så mycket!