Hund skakar av rädsla när familjen dumpar honom av denna fruktansvärda anledning

FOTO: Instagram

Hund skakar av rädsla när familjen dumpar honom av denna fruktansvärda anledning

.

Alla hundar förtjänar att behandlas med värme och respekt. Det är en självklarhet för mig och de flesta andra som kallar sig djurvänner. Tyvärr är det inte alla som skriver under på det.

Den treåriga schäfern Rocco trodde att han var en del av familjen som tagit hand om honom hela livet. Men helt plötsligt bestämde de sig för att överge Rocco. Anledningen? De väntade en bebis och hade inte tid för honom.

När Rocco dumpades hos hundstallet skakande han av rädsla, helt ovetandes om vad som skulle hända. Men han kände i alla fall på sig att familjen inte skulle komma tillbaka.

Djurhemmet publicerade fotot av Rocco på Facebook i hopp om att någon skulle vilja adoptera honom.

Som tur var dröjde det inte länge innan en kvinna vid namn Preethi Pillaipakkam hörde av sig och anmälde intresse. Hon blev mycket illa berörd av det faktum att han övergivits av sin familj för att de skulle få en bebis.

Hon insåg att familjen tidigt hade slutat bry sig om sin hund.
”Till en början blev jag förvånad, men när jag såg hur undernärd han var så förstod jag varför”, säger hon till The Dodo.

En hund av den här rasen ska egentligen väga mellan 36 och 43 kilo, men Rocco var nere på 27 kilo när Preethi tog hand om honom.

”Han var väldigt timid och rädd för att kliva in i bilen. Han gömde sig bakom sätet i bilen och verkade väldigt stressad”, berättar hon.

Preethi hade redan en hund, av samma ras. Det underlättade övergången enormt för Rocco som fick en kompis att leka med.

För första gången på länge, kanske någonsin, kände han sig trygg och säker. Men det tog ett tag för honom att anpassa sig till det nya livet.

”Han höll sig mest på avstånd i början, men allteftersom började han utforska huset. Rocoo älskar sofforna och sin hundsäng”.

Preethi berättar också att Rocco älskar att leka med leksaker och jaga bollar.

Nu har Rocco äntligen funnit sin plats i sin nya familj och det råder ingen tvekan om att han har det bra!

Preethi har även fått tillökning i familjen, men till skillnad från Roccos tidigare ägare så innebär det inte att hunden får mindre uppmärksamhet.

Preethi berättar att Rocco och Katja, som den andra hunden heter, kommer väldigt bra överens med bebisen.
”Jag älskar att se hur vänliga de är mot bebisar!”, säger hon till The Dodo.

Det gjorde verkligen ont i mig att se hur ledsen Rocco blev efter att ha övergivits. Så skönt att han äntligen har fått komma till ett hem där han kan känna sig älskad på riktigt! 

Dela gärna artikeln för att skicka ditt stöd till Rocco!