Hunden väntar troget utanför sjukhuset varje dag, 4 månader senare avslöjas hjärtskärande sanningen

När en vän eller familjemedlem blir sjuk vill de flesta vara med och stötta på sjukhuset. Man vill trösta och hjälpa så att vistelsen blir så uthärdlig som möjligt för personen som man tycker om.

Tyvärr kan inte våra fyrbenta vänner göra samma sak, eftersom de oftast inte är välkomna på sjukhuset. Men de vill såklart också vara med när husse eller matte är sjuk.

Hunden som den här historien handlar om har blivit känd över hela världen. Han visar hur otroligt lojala hundar är mot sina ägare. Jag fick en tår i ögat av detta!

Vänskapen mellan en hund och dess ägare är oerhört stark, det vet alla som har haft hund.

Och det är precis vad den här historien är ett bevis på.

Tidningen El Comercio skrev nyligen om händelsen som ägde rum för några månader sedan på sjukhuset Hospital de Santa Casa i Nuevo Horizonte, Brasilien.

Hundens ägare blev allvarligt sjuk och lades in på sjukhuset. Hunden följde efter ambulansen och väntade sedan utanför sjukhusets entré. Han visste att husse fanns där inne, och vägrade lämna platsen innan han var tillbaka.

Facebook

Men tyvärr dog ägare kort därefter. Men det visste ju inte hunden, så han väntade troget kvar vid sjukhusdörren.

Tiden gick och hunden såg allt sorgsnare ut. Sjukhuspersonalen tyckte synd om honom och gav honom vatten, mat och filtar.

Alla som besökte sjukhuset undrade vad han gjorde där, och vad han väntade på. När de fick höra anledningen brast deras hjärtan.

En av dem som såg hunden var Cristine Sardella, och hon publicerade en bild på Facebook med följande kommentar: ”Vi har mycket att lära av djur. Denna hund sitter varje dag vid dörren till Santa Casa de Nuevo Horizonte och väntar på sin ägare som tyvärr dog.”

Temos muito o que aprender com os animais. Esse cachorro fica todo dia na porta da santa casa de Novo Horizonte…

Posted by Cristine Sardella on Tuesday, February 27, 2018

 

Bilden blev viral och delades av hundratals människor. Många ville hjälpa till. En lokal organisation fångade till och med in hunden och körde honom till en veterinär för att få vård.

Men hunden lyckades rymma – och hittade tillbaka till sjukhuset. Trots att han befann sig tre kilometer därifrån.

Facebook

Den här historien är så sorglig, men samtidigt vacker. Hunden, som fåt namnet ”Champion”,  vill inte vara någon annan stans än vid sjukhuset. Och han ger aldrig upp hoppet på att husse ska komma tillbaka.

Jag hoppas verkligen att någon i området kan lyckas övertyga honom om att det är bättre att låta dem ta hand om honom. Han förtjänar verkligen ett hem med mycket kärlek!

Blev du också berörd av denna historia? Dela den gärna med dina vänner för att visa hur otroliga hundar är.