Hund rymmer abrupt från familj – 3 dagar senare ringer det plötsligt på dörrklockan hos några hon saknat

Hundar slutar aldrig att imponera på oss människor. Deras intelligens ska definitivt inte underskattas!

Ibland kan de hitta på tokiga upptåg och förvåna sina ägare.

En hund som verkligen överraskade och dessutom skrämde slag på sin ägare var Bailey. En dag beslutade hon sig för att gå på ett litet äventyr…

Det är alltid läskigt när ens husdjur och bästa vän försvinner. Till skillnad från människor kan man inte ringa till djur och fråga vart de tagit vägen.

Hunden Bailey har levt i flera år utan ägare på ett och samma hundhem i El Paso, Texas.

Tidigare i år kom en man vid namn Mika till hundhemmet med önskan om att adoptera en hund. Han och Bailey föll för varandra direkt och äntligen fick Bailey ett nytt hem.

Försvann plötsligt en dag

Men ett tag senare hände något som skapat rubriker över hela USA…

Hundhemmet där Bailey tidigare bott fick ett samtal från Mika som sa att Bailey försvunnit. Hon hade begett sig hemifrån och inte kommit tillbaka igen.

Mika hade förgäves försökt att hitta henne, men det var lönlöst…

Hundhemmet slog larm på sin Facebook och inlägget fick enorm spridning. Alla tycktes vilja hjälpa till att hitta Bailey.

Tre dygn efter att Bailey försvunnit så hände något som skulle få de flesta att sätta kaffet i halsgropen. Plötsligt, mitt i natten, ringer det på dörrklockan till hundhemmet!

Mirakelhunden hittade hem

Kameran vid ringklockan visar hur den glada och söta Bailey vill in. Det visade sig att hon gått vilse och kunde bara hitta tillbaka till hundhemmet – som låg hela 16 kilometer från sitt nya hem.

Hon bodde på härbärget såååå länge att det här var hemma för henne. Hon kände sig trygg här. När hon gick vilse var hennes uppdrag att ta sig hem. Nu måste vi bestämma vad som är vårt nästa steg för denna tjejs resa. Vi är så glada att hon är säker”, skrev hundhemmet i en uppdatering på Facebook.

Flera personer som såg inlägget uttryckte oro för att Bailey inte togs omhand väl i sitt nya hem. Men Loretta Hyde, föreståndaren på hundhemmet, försäkrade alla om att Mika var en trogen och kärleksfull husse.

Mika är engagerad och har gjort allt som jag bett honom om, de är menade för varandra”, sa Loretta till USA Today.

Hyllas på sociala medier

Efter händelsen har reaktionerna på sociala medier haglat med hyllningar.

Detta är spektakulärt och otroligt och visar verkligen hur smarta hundar kan vara!”, skriver en person på Facebook.

Den här ursnygga pälsbebisen visar hur viktig djurräddare är och hur ovärderliga deras anställda är!”, skriver en annan.

Vilken solskenshistoria! Vi är så glada att Bailey kom till rätta igen!

Är du också imponerad över att Bailey lyckades hitta tillbaka till hundhemmet? Dela gärna den här artikeln med dina vänner på Facebook!