Hund rusades in till veterinären efter kraftiga kräkningar – förgiftad mat hade slängts in på tomten

Det finns få saker som upprör mig så mycket som när djur far illa på grund av människors påhitt.

Det spelar ingen roll om det så är vanvård, djurplågeri eller dumt förnuft – när oskyldiga djur råkar illa ut så har människan uppnått total elakhet.

En hund i Vellinge tros nämligen ha blivit förgiftad – på grund av människors elakhet.

I Vellinge har en hund kämpat för sitt liv sedan söndagen den 25 augusti, enligt Lokaltidningen. Hunden tros ha blivit förgiftad och veterinär ryckte ut till platsen för att ge hunden hjälp.

Det var den 25 augusti som polisen i Trelleborg fick in en polisanmälan om att en hund hade blivit förgiftad. Hunden ska ha befunnit sig ute på tomten, men kommit in till sin ägare och kräktes okontrollerat.

Hunden på bilden har inget med texten att göra. Foto: Shutterstock

”Blivit förgiftad”

Ägarna kontaktade veterinären direkt som kunde konstatera att någon har varit ute efter hunden och förgiftad den medvetet. Förmodligen kan det ha rört sig om att en person kastat in förgiftad mat på tomten som hunden åt upp.

– Med tanke på den tidigare historiken har vi starka misstankar om att hunden blivit förgiftad, säger Tina Olsson, pressinformatör vid polisen i Trelleborg till Lokaltidningen.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet och det är fortfarande oklart hur hunden mår. Det finns ännu ingen information om vilken typ av förgiftning som hunden utsatts av och vad den kommer att ge för effekter.

Allt man kan göra nu är att hoppas att hunden repar sig från den här hemska upplevelsen och att polisen kan ta fast gärningsmannen. Dessa typer av brott mot djur måste prioriteras mer enligt min mening eftersom det är en levande varelse det handlar om.

Personen hade lika gärna kunnat förgifta ett litet barn som kanske hade plockat upp maten och stoppat det i munnen. Vem vet om det finns ett till offer i åtanke hos den här eller de här personerna som orsakat förgiftningen.

Sprid detta vidare så att polisen kan ta fast gärningsmannen som orsakat det fruktansvärda lidandet mot hunden!